MURTER Koncert “Crvene jabuke” otjerao kišu s Fešte Male Gospe

0
830
Zbog najavljene kiše pozornica je bila zaštićena šatorom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Unatoč lošoj vremenskoj prognozi, blagdan Male Gospe u Murteru je  obilježen Veslačkom regatom “Od mula do mula” i velikim koncertom na Rudini.

Na regati su u  veslale ukupno 23 posade iz Murtera, Betine, Jezera i Tisnog raspoređene u tri kategorije. Među šest dječjih posada koje su veslale u kaićima najbolja je bila betinska u brodu Mali plavi. Murterini u Zadrugarki MU 673 najbolje su veslali od ukupno šest posada u koje su u gajetama nastupili u muškoj regati, dok je u najbrojnijoj i ujedno glavnoj kategoriji među 11 posada bila najbolja betinska Ekipa za ne biti doma u Babi Toni MU 612.

Regatu se najbolje može doživjeti i(li) pratiti s mora, ako ne za samim veslom, onda iz nekog motornog broda u pratnji.  Kako bi djelić tog doživljaja mogli prenijeti svima i sačuvat za svagda, organizatori iz Udruga “Latinsko idro” nisu propustili angažirati i u brod ukrcati fotografa. Ljepota je u oku promatrača,  a u zahvaljujući oku i Nikonu Igora Turčinova Stijića evo je i u fotogaleriji: 

Najavljeno loše vrijeme nije spriječilo održavanje regate ni fešte, ali je raspored ipak morao biti promijenjen. Kako ne bi morali zbog kiše prekidati koncert, pozornica je zaštićena šatorom, a nastup Crvene jabuke i predgrupe Pink Noise je započeo dva sata ranije. Umjesto nakon svečanosti proglašenja pobjednika, fešta na Rudini počela je istovremeno te je načelnik Toni Turčinov još dijelio nagrade najboljim veslačicama i veslačima na portu dok su Žera i Crvena jabuka s cijelom Rudinom već pjevali svoj hit iz 1984. “Bježi kišo s prozora”.

Velika murterska Fešta Male Gospe u galeriji fotografija:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here