MURTER – SRCE DRVENOG BRODA Započeli 25. Dani latinskog idra

0
1427
Murter - srce drvenog broda (Foto: Udruga Latinsko idro)

Snimanjem fotografije Murter – srce drvenog broda i blagoslovom kapelice sv. Nikole na Staroj rivi u Murteru formalno su otvoreni ovogodišnji 25. po redu Dani latinskog idra.

Na poziv Udruge “Latinsko idro” drveni brodovi svih tipova i veličina u subotu su isplovili kako bi sudjelovali u snimanju fotografije pod naslovom “Murter – srce drvenog broda”. Trebalo je dočarati značenje drvenog broda u povijesti, sadašnjosti o budućnosti Murtera, pa je brodicama formiran oblik srca kako bi iz zraka bila napravljena fotografija za vječnost.

Evo rezultata dobre volje i ponešto truda, vridilo je! 💙🙂

Objavljuje Latinsko idroPonedjeljak, 5. rujna 2022.

Nakon snimanja, u subotu je na Staroj rivi upriličena mala svečanost otvaranja 25. Dana latinskog idra s blagoslovom kapelice sv. Nikole, zaštitnika pomoraca. Nastavak je u četvrtak 8. rujna, na blagdan Male Gospe. Nakon crkvene proslave (mala misa je u 8.30 u župnoj crkvi sv. Mihovila, a svečana u 11 sati u crkvi Gospe od Gradine), Udruga “Latinsko idro” priprema veslačku regatu “Od mula do mula” koja starta u 17 sati, a od 20 sati u organizaciji Turističke zajednice općine Murter-Kornati na rasporedu je fešta na Rudini uz Pink Noise i Crvenu jabuku. 
– Nakon sportskih aktivnosti, ukusna jela i pića, zagrijani uz “Pink Noise” čekamo spektakularni nastup grupe “Crvena jabuka” s početkom u 22:00 sata. Obećavamo vam senzacionalan provod za pamćenje i mnogo dobre zabave i utisaka, s kojima ćete pamtiti Vaše „Murtersko lito“ po najvećoj fešti na cijelom otoku – ambiciozno najavljuju iz Turističke zajednice općine Murter-Kornati.  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here