Ippio Payo i Martin Lehman umjesto večeri poezije: “Dobro nisu svi utekli kad smo zaorali”

0
736
Ippio Payo i Martin Lehman u atriju palače Katunarić (Foto: NKČ Tisno)

Otvorenjem likovne izložbe Roberte Klein “More i ja” i koncertom koji je Ippio Payo u pratnji minhenskog trubača Martina Lehmana upriličio sinoć u atriju palače Katunarić nastavljeno je “Ljeto u knjižnici” Narodne knjižnice i čitaonice Tisno.

Nakon niza grupnih, zagrebačka likovna umjetnica Roberta Klen svoju prvu samostalnu izložbu otvorila sinoć u Tisnom.  Ovdje se predstavila  radovima u nizu tehnika kojima obrađuje teme mora, morske pejzaže i podmorje s njegovim stanarima poput morskih konjica i hobotnica. Izloženi zajedno s apstraktnim motivima na platnu postaju još dojmljiviji i potiču na razmišljanje. Izložba Roberte Klen u atriju palače Katunarić će biti otvorena svaku večer od 20 do 22 sata sve do 15. kolovoza.

Gledalište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta

Ippio Payo je jedan od čitavog niza  projekta tišnjanskog glazbenika s njemačkom adresom, multiinstrumentalista Josipa Pavlova Bajoke.  Sinoćnji koncert nastavak je drugog dijela njegove ljetne turneje s minhenskim trubačem Martinom Lechmanom tijekom koje, nakon deset koncerata po Francuskoj i Italiji, u samo sedam dana nastupa i u Beču, Rijeci,  Zagrebu, Zelenkovcu (BiH), Splitu i Tisnom, a završava je večeras koncertom u klubu Azimut u Šibeniku.

Izložba i koncert nemaju nikakve međusobne veze, nikakvog kontakta, a glazbenici i slikarica nikad se vjerojatno ne bi ni znali jedni za druge niti se sreli da stjecajem niza okolnosti sinoć nisu morali dijeliti prostor i publiku. U 21 sat je kao nastavak otvorenja izložbe Roberte Klen bila najavljena i večer poezije, koja je zbog koncerta najavljenog za 21.30 morala biti izbačena iz programa. Ippio Payo i Martin Lechman tako su nastupili pred publikom koja je došla gledati izložbu i slušati poeziju.

No, to nije omelo nikoga, pa ni publiku. Bajoka kaže da su oni ionako navikli na sve, svirati na ulici, po raznoraznim klubovima, ponekad i bez publike, tako da nije bilo teško preživjeti ni to što su u atriju palače Katunarić nastupili su pred dupkom ispunjenim gledalištem koje ih je pratilo s velikom pozornošću.

– Dobro nisu svi utekli kad smo zaorali – nasmijao se Bajoka.

Reakcija publike bila je posve drugačija od očekivane te su neki umjesto slika kupovali nosače zvuka.

Za one koji sinoć zbog koncerta nisu uspjeli pogledati izložbu Roberte Klen, valja ponoviti da je otvorena svaku večer od 20 do 22 sata sve do 15. kolovoza, a za one koji zbog izložbe nisu uspjeli poslušati koncert, Ippio Payo i Maritin Lehman večeras nastupaju u klubu Azimut u Šibeniku. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here