JUNIOR SPASILAC Crveni križ poziva sedmaše na tečaj za spasioce

0
1074

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice poziva učenike sedmih  razreda osnovne škole na edukaciju Junior spasilac koja će se održavati u Vodicama od 09. do 11. kolovoza.

Tečaj je namijenjen osposobljavanju mladih kako bi se utjecalo na prevenciju nesreća vezanih uz vodu/more, obuhvaća teorijski dio edukacije i praktični dio koji će se održati na gradskoj plaži u Vodicama.

Edukativni dio se sastoji od instrukcija spašavanja u vodi (tijekom spasilačkog obučavanja polaznici bi trebali uspješno savladati  vještine u vodi poput plivanja, ronjenja, skokova, tehnika spašavanja i samospašavanja, zatim vještine koje budući spasioci moraju poznavati izvan vode kao što su komunikacija s radiostanicama, ručni signali i međunarodna abeceda) te pružanja prve pomoći.

S djecom rade licencirani instruktori spasilačke službe te liječnik, za sudjelovanje na edukaciji potrebna je prijava, dobra volja, ručnik i kupaći kostim,  osigurani su svi radni materijali, užina, osvježenje i ručak i puno smijeha i zabave.

Sve zainteresirane učenike i roditelje molimo da se prijave  na mail Crvenog križa Vodice crvenikriz.vodice@gmail.com ili na 095 822 5658 Sami.

– Danas na Svjetski dan prevencije od utapanja ponavljamo kako se svatko može utopiti, ali nitko ne bi trebao. Samo prevencijom i edukacijom od mladih dana možemo djelovati na vrijeme – stoji u pozivu Crvenog križa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here