TISNO Stižu Britanci – večeras počinje Love International, prvi od šest festivala u The Gardenu

0
710
Glavna pozornica The Garden Resorta (Arhivska fotografija/Foto: Rudinapresss/h. Pavić)

Tiho, bez svečanog otvaranja i novinara, festivalom Love International u The Garden Resortu i u diskoteci Barbarella’s večeras počinje deseta sezona britanskih festivala elektronske glazbe.

Festivale elektronske glazbe okupljene oko The Garden Festivala britanski promotor Nick Colgan je iz Petrčana u odmaralište INA-e u Tisno preselio 2012. godine, da bi 2015. nakon jubilarnog, 10. izdanja The Garden bio ugašen. Naslijedio ga je Love International koji večeras otvara sezonu, a ime The Gardena je i dalje prisutno te se koristi za skupni naziv za sve ovdašnje festivale elektronske glazbe i za mjesto na kojem se održavaju – The Garden Resort.  Love International je prije pandemije Covida 19 u Tisno dovodio oko 2500 posjetitelja, uglavnom Britanaca. Traje čitavi tjedan, od srijede, 13. srpnja do utorka, 19. srpnja. Nakon Love Internationala slijedi još pet festivala: Već 21. srpnja počinje Suncebeat koji traje do 28. srpnja. Istog dana starta Outlook Origins koji traje sve do 8. kolovoza. Usporedo s Outlookom od 4. do 9. kolovoza održava se Defected Croatia.  Slijedi dva tjedna pauze te 25. kreće Dekmantel Selectors 2022, koji traje do 30. kolovoza. Šesti i posljednji ovogodišnji festival zove se Dimensions. Održava se od 1. do 5. rujna.

Tri taksija sinoć na autobusnom stajalištu – siguran znak da su Britanci stigli (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Preobrazba radničkog odmarališta INA-e u party zonu 2012. godine Tisnom je donijela 20-ak tisuća britanskih gostiju te i svake slijedeće godine, iz korijena je promijenila ovdašnji turizam i učinila ga mnogo profitabilnijom djelatnošću. Festivalski turizam proglašen je djelatnošću od strateške važnosti za Tisno, a načelnik Općine i direktor Turističke zajednice svake su godine u ožujku ili travnju s direktorom The Gardena Nickom Colganom  neizostavno zajedničkom konferencijom za novinare najavljivali novu festivalsku sezonu te ju par mjeseci kasnije opet zajednički svečano pred novinarima otvarali u The Garden Resortu. Zbog pandemije Covida 19, festivalska 2020. je preskočena, a lani je održana uz reduciran broj posjetitelja i uz stroge kontrole. Ove godine nema najave ni zajedničkog otvaranja festivalske sezone. Na stranicama Općine Tisno ni Turističke zajednice nema ni slova o početku Love Internationala, festivali iz The Garden Resorta ove su godine prvi put izbačeni sa plakata tišnjanskog Kulturno-zabavnog ljeta… Za sad bez ikakvog objašnjenja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here