Queen forever i Justin’s Johnson dostojno zaokružili trodnevnu priču započetu Jazz orkestrom HV-a

0
1058
Oproštaj - Kvartet trombona pojačan rock bendom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Koncerti Kvarteta trombona Zagrebačke Filharmonije  i splitskog swing-ska-punk bena Justin’s Johnson uspjeli su održati oduševljenje na Rudini i u finalnoj, trećoj večeri Hartić Wind & Brass Festivala.

Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije ponudio je Tisnom drugačije od onog što bi neupućeni mogli očekivali od sastava takvog imena. Drugačije i više. Na pozornicu Kvartet trombona uspeo pojačan cijelim rock bendom potrebnim za izvedbu najavljenog programom “Queen forever”. U pjesmama legendarnog britanskog rock sastava glas Freddieja Mercuryja i ostale vokale zamijenili su moćnim zvukom trombona što Rudinu nije moglo ostaviti ravnodušnom.

 

Objavljuje KUD Hartić Tisno u Nedjelja, 10. srpnja 2022.

Nakon svima dobro poznatih Queenovih svevremenskih glazbenih remek djela u izvedbi profesionalnih glazbenika najvišeg ranga bilo je teško, zapravo nemoguće održati istu razinu oduševljenja tako širokog auditorija. No, Justin’s Johnson su se usudili. Popeli su se na pozornicu i krenuli žestoko, u sasvim drugom, originalnom i autorskom swing-ska-punk smjeru. Različitost u izričaju nije ih spriječila da se dostojno nadovežu, da stave točku na kraj prve epizode jedne nove i vrhunske glazbene priče koja je u četvrtak na Rudini započela koncertom Jazz orkestra HV-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here