Murtersko lito 2022. – manifestacija sve dostojnija svog imena

0
12131

Koncert Ivice Sikirića Iće na Trgu Rudina sutra, u subotu 26. lipnja,  otvara “Murtersko lito 2022. ” – zabavno-kulturnih događanja u  organizaciji Turističke zajednice općine Murter-Kornati, Općine i lokalnog civilnog sektora ovog je ljeta više od 80.

– “Murtersko lito” ima za cilj pretvoriti cijeli murterski grad u izvođačku pozornicu s plažama, trgovima i ulicama kao mjestima održavanja manifestacija. Nema kutka u Murteru koji nije uvršten u atraktivan program glazbenih koncerata, gostovanja, umjetničkih instalacija, kazališnih ili animacijskih umjetničkih predstava, što je jedan od temeljnih razloga da se Murter popne na listu top destinacija – najavljuje Turistička zajednica općine Murter-Kornati.

Istina, najave ponovnih koncerata Zaratina, Marka Škugora, Crvene jabuke, Tomislava Bralića i Intradea… ne obećavaju puno, ali oni nisu glavni aduti “Murterskog lita 2022. U sastavljanju ostatka programa TZ je kreativniji i hrabriji. Murter odustaje od nekada široko rasprostranjene formule trpanja što većeg broja koncerata što zvučnijih imena estrade u što kraće razdoblje turističke špice te se organizator sve više oslanja na domaće snage – murterske udruge koje tijekom svih 12 mjeseci kreiraju ovdašnji društveni život, iz godine u godinu sve intenzivniji i kvalitetniji. Njihova uloga u kreiranju  “Murterskog lita” je sve značajnija, zbog čega se najava manifestacije doima sadržajnijom, izvornijom i dostojnijom svog imena.

Evo i plakata:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here