BAŠTINA Provjerite što u sedam večeri donose Betinski Dani fo’klora

0
729

Betinski Dani fo’klora ove godine su tjedan folklora – u jedinstvenom ambijentu betinskog Muzeja na otvorenom narodne nošnje,  pjesmu, ples i ostale elemente lokalnog kulturnog nasljeđa od 20. do 26. lipnja će svaku večer predstavljati KUD “Zora”, a na Smotri folklora u subotu 25. lipnja uz Zoru će običaje svoga kraja predstavljati još šest udruga.

Kulturno umjetničko društvo Zora utemeljeno je 1957. godine i jedno je od najstarijih folklornih društava na području Dalmacije, a Dani fo’klora su manifestacija nastala na temeljima Smotre folklora iz 1995. godine, čiji sadržaj i formu Zora razvija u suradnji s TZ Betina, MBDB, PC Betina, Narodnom knjižnicom i čitaonicom Tisno i Općinom Tisno.
“U tjednu koji dolazi, osim u plesu i pjesmi, uživat ćemo i u betinskoj besidi, betinskoj tradicijskoj spizi te neizostavnom prikazu starih zanata i svakodnevnih običaja Betine. Djeca će nam pokazati kako primaju, čuvaju i prikazuju našu tradiciju, a u subotu ćemo uživati u bogatstvu narodnih nošnji i plesova kada ćemo obilježiti 24. Smotru folklora u Betini kao začetnicu i vrhunac naših Dana fo’klora. Dane fo’klora završit ćemo u nedjelju, jednom mirnom i lijepom klapskom večeri na mulu”, najavljuje “Zora”.
Na Smotri folklora uz “Zoru” će nastupiti još šest drušava: KUD Branimir iz Benkovca, KUD “Zvir” iz Jelenja, KUD “Sv. Ante” iz Draga, KUD “Vinac” iz Stankovaca, KUD “Bezdan” iz Pirovca i Etno udruga “Petrovo polje” iz Ružića.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here