TURNIR “4 MISTA ZA MAĐU” Murterini pokazali najbolju igru, a ujedinjeni otok veliko srce

0
1247
Sudionici turnira - Murter, Betina, Jezera i Tisno pokazali su veliko srce (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Rezultatom 1:2 u finalnoj utakmici s domaćinima nedjeljni humanitarni malonogometni turnir “4 mista za Mađu” osvojili su Murterini – pogocima Antonija Ježine i Josipa Ježine MNK Murter je nadvladao MNK Rudina Tisno, čiji je strijelac bio Joško Šimat.

Sva četiri malonogometna kluba na turnir su došla visokomotivirana i sa jakim sastavima, na terenu i na klupi. Dobra atmosfera među igračima, kao i na tribinama, od početka je obećavala. Betina i Murter igrali su izjednačeno 2:2  te su prolaz u finale odlučili penali (4:5), kao i utakmicu Tisnog i Jezera 1:1 (4:3). Utakmica za 3. mjesto Betina – Jezera završila je rezultatom 2:4.

Pobjednik turnira je MNK Murter (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Uzme li se u obzir da je za MNK Murter nastupao hrvatski nogometni reprezentativac.

– Poziv na sudjelovanje u ovom turniru sam rado prihvatio, a kao što vidite odaziv je bio popriličan u sva četiri mjesta. U kojem god klubu da sam profesionalno angažiran, kada se radi o humanitarnim utakmicama ja sam član MNK Murter, kao i svi Murterini. Humanitarni karakter turnira nipošto ne znači da ne dajemo sve od sebe – rekao nam je nakon finala Antonio Ježina.

Veterani baluna – Branko Pavlov Bajoka i Antonio Ježina (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Za MNK Murter je zaigrao i načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov, nekadašnji  dugogodišnji trener kluba. I on je davao sve od sebe, toliko da je njegov nastup prekinula ozljeda. Zanio se i žaru igre zaboravio kako dugo nije trenirao.
– Da, pukao mi je mišić. Boli, ne mogu maknuti, ali nije mi žao. Riječ je humanitarnom turniru,  što znači da o svom sudjelovanju u njemu ne kalkuliram – rekao nam je Turčinov.
Tribine su bile prilično posjećene (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Na klupi MNK Rudina Tisno bio je i načelnik Općine Tisno Kristijan Jareb. U subotu je 19,1 kilometara utrke Tisno Trail pretrčao za 3 sata i 24 minute. Budući da ni on dugo nije trenirao, u nedjelju je bio još prilično iscrpljen. Humanitarni povod turnira i njemu je bio dovoljan razlog da poželi sudjelovati bez obzira na posljedice.

Prema ocjeni organizatora – MNK Rudina Tisno i MNK Jezera – humanitarni turnir “4 mista za Mađu” ispunio je sva očekivanja. Murter, Betina, Jezera i Tisno ujedinili su se u podršci Mađi i njegovoj obitelji, što je bilo vidljivo i u kutijama za donacije. Točan iznos organizatori ne otkrivaju. Kažu samo da je ispunjena humanitarna svrha turnira i da su sva četiri mjesta otoka, zajedno sa svojim institucijama, pokazala da imaju veliko srce.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here