Koncertom zborova s Rudine najavljeno raspjevano pirovačko ljeto

0
552
Prepuno gledalište Večeri zborskih obrada zabavne glazbe (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Susretom zborova koji su subotu pred dupkom punim gledalištem na Rudini upriličili još jednu Večer zborskih obrada zabavne glazbe označen je početak sezone 2022. i najavljen kulturno-zabavni program sa ukupno 40 događaja što ih Pirovčani ovog ljeta pripremaju za svoje goste.

Gledalište je bilo puno do posljednjeg mjesta, a publika je uživala u koncertu i s nogu, sa skala, prozora, s rive…  Uz domaćine PZ “Sv. Juraj” na ovogodišnjem 10. Susretu zborova nastupilo je još sedam zborova: PZ “Đuro Prejec” iz Desinića, PZ “Sv. Roko” iz Zatona, PZ “Lira” iz Vodica, GPZ “Makarska” iz Makarske, MPZ OGŠ “Krsto Odak” iz Drniša, VPZ OGŠ “Krsto Odak” iz Drniša i ŽVS “Gradac” iz Gradca.

Dobar dio publike, istina, činili su sami članovi ovih osam zborova, ali to nipošto ne umanjuje uspjeh ove večeri. Od 2012. godine, kada se ova manifestacija održana prvi put, do subote kada je proslavljen jubilej,  PZ Sv. Juraj i gostujući zborovi stekli su među Pirovčanima i njihovim gostima vjernu publiku koja sjedeća mjesta zauzima već za tonske probe. Zato koncert čiji je početak najavljen za 20.00 sati, u Pirovcu počinje – točno u 20.00 sati!

Subotnji 10. Susret zborova bio je prvi u nizu kulturnih i/li zabavnih događaja koje Turistička zajednica Općine Pirovac u suradnji s partnerima ovog ljeta organizira za svoje goste. Potvrda Ministarstva turizma na izbor novog direktora Turističke zajednice čekala se sve do 26. svibnja, tako da je Igor Bergam imao samo dva tjedna za pripremu kulturno-zabavnog programa  za 2022. U subotu je na Rudini dobio priliku da se javno predstavi, što je, osim za čestitke Zboru sv. Juraj i njegovom predsjedniku Denisu Mogušu na jubileju i uspješnoj organizaciji večeri, iskoristio i za najavu ljetnog programa.

– Sezonu nastavljamo 24. lipnja koncertom grupe Silentea, nakon kojeg u nešto malo više od dva mjeseca slijedi 40 događaja koja sam uspio organizirati u kratkom vremenu koje sam imao na raspolaganju – najavio je Bergam.

Evo i fotogalerije:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here