“Vrijeme je izazova, nesigurnosti i neizvjesnosti, treba živjeti od Božje riječi”

0
1069
Središnju misu na Karavaju je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 Tisuće vjernika danas u slavi Gospu od Karavaja u njenom svetištu u t Tisnom, koje je, prema riječima biskupa šibenskog mons. Tomislava Rogića,  već 300 i koju godinu mjesto okupljanja za one koji traže nebesku milost za svoje živote, za svoje najbliže, za svoje pokojne. U potrebama ovdje mole za pomoć. Uzdižu zahvale Bogu po Majci Isusovoj – pomoćnici kršćana.

Molitveno meditativni program je predvodio kancelar Šibenske biskupije don Joso Pavić, a središnje misno slavlje biskup Tomislav Rogić., koji je za okupljanje naroda na Karavaju kazao kako  “svetište Marijino diše molitvom i traži bezuvjetnu majčinu ljubav da zagrli vjerničku dušu”.

–  Majka voli svako svoje dijete bezuvjetno. I ono koje se muči i ono koje se traži. I ono koje uspijeva ustrajati u dobru i ono koje se ogriješilo i traži putove oproštenja. Svjedoči ovo svetište, snagu vjere i molitve u kršćanskom životu. Obavijeno je tom bezuvjetnom majčinskom ljubavlju Blažene Djevice Marije, poručio je u homiliji biskup Tomislav Rogić. svako svoje dijete bezuvjetno. I ono koje se muči i ono koje se traži.  U ovo vrijeme izazova, nesigurnosti, neizvjesnosti, Rogić je vjernicima za uzor preporučio naše stare, one koji su živjeli od Božje riječi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here