Općina Tisno uskoro bez dugova

0
747
U ponedjeljak je održana 8. sjednica Općinskog vijeća Općine Tisno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Načelnik Općine Tisno Kristijan Jareb izvijestio je Općinsko vijeće da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju konačno donijela rješenje o isplati gotovo dva milijuna kuna za gradnju vrtića u Jezerima.

Troškovi izgradnje lani otvorenog Dječjeg vrtića Ribica u Jezerima teško su opteretili proračun Općine Tisno, iako je čak 80 posto troškova ili šest od ukupno 7,8 milijuna kuna osigurano iz Europskog fonda za ruralni razvoj. To se dogodilo jer državna agencija koja transferira europska sredstva i nadzire njihov utrošak nema dovoljno službenika, zbog čega plaćanja godinama kasne, a Općina radove plaća iz svojih izvornih proračunskih sredstava.

– Mislim da ćemo već na sljedećoj sjednici moći reći da Općina Tisno više nema duga prema nikome – rekao je načelnik Jareb koji je na 8. sjednici Općinskog vijeća opisivao mukotrpan posao koji je prethodio odluci Agencije da konačno u općinski proračun uplati davno odobrena europska sredstva.  Vijećnici su također izviješteni da Općina Tisno nema ni kune kredita u ni jednoj banci.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here