MURTER S koncerta “Klape na škevru” za Ukrajinu je poslano 20.000 kuna

0
624
Marko Bašić Bačvar i Tetiana Kuvač Klopotiuk ispred Zagrebačke banke (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ukupno 2200 dolara i 400 eura koje su Murterini prikupili u subotu na humanitarnom koncertu “Klape na škveru” bit će iskorišteno za kupnju automobila za ukrajinsku vojsku.

Murterska veza sa Ukrainom je humanitarna aktivistica Tetiana Kuvač Klopotiuk, liječnica hitne pomoći u Vodicama koja je prije četiri godine iz Brodija, ukrajinskog grada sto kilometara udaljenog od Lavova, doselila u Šibenik.

– Zahvaljujem Marku i cijelom Murteru na ovoj pomoći i na predivnoj večeri koju su u subotu priredili u znak podrške Ukrajini. Osim oružja, našoj vojsci trenutno su prijeko potrebna i prijevozna sredstva te će ovaj novac biti iskorišten za kupnju automobila – rekla nam je Tetiana nakon što su ona i organizator koncerta “Klape za Ukrajinu” Marko Bašić Bačvar prikupljeni novac uplatili na račun u Poljskoj.

Marko Bačvar je zahvalio svima koji su u subotu sudjelovali u koncertu, jednako publici i kao i izvođačima – klape Trogir, Biograjke i Dalmatino, Oliver Jakovčev, Duo Knin, Trio Bagatin i Klapa Dalmatino, zajedno s voditeljicom Jelenom Čurić – te svima koji su pomogli u organizaciji i(li) donacijama, a to su Općina Murter-Kornati, Turistička zajednica, Komunalno poduzeće “Murtela”, Udruga “Latinsko idro”, Vindija, Rotari klub Karlovac, Mehanika “Gavran”, Kamp Šimuni, Dražen Zečić, poduzetnik Miro Šangulin, ugostitelj Tonko Skračić, Voćarna Vale Kordić, Dajna i Sinje More. Zbog vremenske prognoze termin koncerta je bio promijenjen, zbog čega nisu mogli nastupiti svi koji su prvotno najavljeni.

– Zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način pridružili i pomogli nam da pokažemo zajedništvo s Ukrajinom – rekao je Marko Bačvar.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here