PRIJEVARA U TISNOM Čehu za 25.000 kuna prodao parcelu, pa mu onemogućio uknjižbu

0
1493

U Službi kriminalističke policije, Odjelu gospodarskog kriminaliteta i korupcije, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom osumnjičenim za Prijevaru u gospodarskom poslovanju na štetu 45-godišnjeg češkog državljanina.

Kako su izvijestili iz šibenske policije, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva iz Tisnog, s namjerom stjecanja protupravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem u zabludu da će mu omogućiti uknjižbu vlasništva, naveo oštećenog da tijekom kolovoza 2018.g. s njegovim trgovačkim društvom sklopi kupoprodajni ugovor i plati kupoprodajnu cijenu za česticu zemlje u Tisnom, koju je potom parcelizirao u namjeri prodaje drugom kupcu odbivši zaključiti ugovor kojim bi se oštećeni uknjižio kao stvarni zemljišnoknjižni vlasnik.

Ovakvim radnjama je češkog državljanina oštetio za iznos vrijednosti predmetnog zemljišta u visini od najmanje utvrđenih 24.489,60 kuna.

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here