KLAPE NA ŠKVERU Murter najavljuje veliku feštu za pomoć Ukrajini

0
1135
Marko Bačvar na svom škveru je radio i u petak (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Murterski kalafat i ribar Marko Bašić Bačvar predvodi još jednu murtersku humanitarnu akciju – 1. svibnja u svom škveru organizira veliki humanitarni koncert za pomoć Ukrajini.

Murterini prikupljaju humanitarnu pomoć i šalju je u Ukrajinu od početka ruske invazije na tu zemlju, a odnedavno u svom mjestu osiguravaju dom za jednu ukrajinsku obitelj. Na tome neće stati.

– Na velikom humanitarnom koncertu 1. svibnja od prodaje ulaznica i donacija stvorit ćemo jedan fond za pomoć Ukrajini, kojim ćemo tim ljudima pokazati da nisu sami – najavljuje Bačvar.

Večer otvaraju sopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić. Među deset do 15 muških i ženskih klapa koje će nastupiti za sada je definitivno potvrđen dolazak klapa Trogir, Niko i Kožino, te se pregovara s još cijelim nizom renomiranih, ali i mlađih skupina.

– Tek je završilo razdoblje korone koje je teško pogodilo sve koji se profesionalno bave glazbom, ali prema do sada iskazanom interesu izvođača možemo najaviti vrhunsku glazbenu večer, na čijem kraju ćemo svi zajedno zapivati – kaže Bačvar.

Ribar i kalafat Marko Bašić zvani Bačvar (Foto:Rudinapress/H. Pavić)

Kaže da potječe iz kršćanske obitelji koja je oduvijek nastojala pomoći ljudima u nevolji, a isto je spreman ustvrditi i za cijeli Murter, predvođen njegovim institucijama.  Humanitarnom projektu škvera, naime, odmah se priključila Turistička zajednica, koja će donirati će razglas i rasvjetu te Općina koja će financirati hranu.

– Naš načelnik Toni Turčinov je u više prigoda dokazao svoju humanost, a osobno je već dva puta vozio humanitarnu pomoć iz Murtera direktno na ukrajinsku granicu, tako da ne čudi spremnost Općine da financira sve što treba – kaže Bačvar, koji je, uz organizaciju, na sebe preuzeo i kupnju vina.

Osobno je već u nekoliko navrata sudjelovao u prikupljanju pomoći za Ukrajinu. Među ostalim, kaže, kupio je i poslao na front 80 kompletnih uniformi američke vojske, te je za smještaj izbjeglica ponudio svoja četiri apartmana.

– Do 1. svibnja ima još dovoljno vremena da kompletiramo popis izvođača i sve pomno organiziramo. Osim klapa, pozivamo i sve ostale ljude dobre volje da se priključe akciji, da bilo pjesmom, donacijom, kupnjom ulaznice ili na koji drugi način zajedno učinimo nešto za te ljude u Ukrajini – poziva Marko Bašić Bačvar.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here