Tisno ne odustaje od marine na Luci

0
1208
Peticija protiv marine na Luci u Tisnom

Općinsko vijeće Tisnog jednoglasno je odbilo peticiju koju je 99 mještana Tisnog, Dubrave i Dazline potpisalo protiv gradnje marine na Luci u Tisnom

Povod za najnoviju peticiju protiv marine na Luci bila je nedavno ponovljena javna rasprava o Izmjenama i dopunama Detaljnog plana uređenja luke nautičkog turizma u uvali Luka u Tisnom. Uz redefiniranje površine sportske luke razlog poduzimanja ove procedure bio je ₋ smanjenje broja vezova u luci nautičkog turizma s 200 na 199, čime se nadležnost s Vlade spušta na Županiju, što bi u konačnici trebalo olakšati izdavanje koncesije i omogućiti konačnu realizaciju projekta koja se čeka već tri desetljeća. Peticijom se, pak, tražilo da se  u prostornom planu “luka nautičkog turizma” zamijeni “lukom za javni promet”, odnosno komunalnim vezovima.

Odluka o peticiji bila je posljednja, 23. točka sinoćnje 7. sjednice Općinskog vijeća (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Načelnik Kristijan Jareb ocijenio je peticiju neozbiljnom, navodeći, među ostalim, da je uz većinu imena jedan te isti potpis te da je u neposrednom razgovoru s nekim potpisnicima informiran da nisu znali što potpisuju.

– Mislim da je interes svakog mjesta na moru da ima marinu, zbog zapošljavanja i svih drugih koristi. Jednog dana kad se ova marina izgradi, siguran sam da će im biti žao što su ovakvu peticiju potpisivali – rekao je Jareb, dajući na glasovanje ovu, 23. točku dnevnog reda 7. sjednice Općinskog vijeća održane u ponedjeljak. Za odbacivanje peticije je glasovalo svih 13 vijećnika Općinskog vijeća.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here