Predsjednik RH Milanović na proslavi Dana Općine Tisno: “Dobro ste posložili mjesto. Samo tako nastavite!”

0
2041
Pedsjednik Zoran Milanović osobno je čestitao Dan Općine Tisno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Zbog pandemije Covida 19 nije bilo višednevne proslave Dana Općine Tisno i blagdana sv. Martina, ali je ovogodišnja svečana sjednica Općinskog vijeća bila svečanija nego inače.

To se ima zahvaliti dolasku predsjednika RH Zorana Milanovića koji je žiteljima Općine Tisno na svečanoj sjednici osobno čestitao Dan Općine i blagdan njenog nebeskog zaštitnika. Prisjetio se pritom svog prvog dolaska u Tisno, na kraju kolovoza 2007. godine.

Uz predsjednika Republike Hrvatske i šibensko-kninskog župana gosti na svečanoj sjednici bili su i načelnici susjednih općina Murter, Tribunj i Pirovac (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Upoznao sam tada Ivana Klarina, tada mladog stranačkog kolegu, za dvije godine najmlađeg načelnika u Hrvatskoj koji je nakon toga imao tri mandata. Vidim da je tu ekipa dobra i da ste dobro posložili mjesto. Financijski pokazatelji su kako treba, turizam se vraća. Samo tako nastavite dalje. Od srca vam hvala na pozivu, s radošću sam se odazvao. Idemo dalje! – rekao je Milanović.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u upravo obnovljenom prostoru KUD-a Hartić – obraćanje predsjednika KUD-a Hartić Željka Veldića (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić u svom je obraćanju obećao poduprijeti gradnju marine na Luci u Tisnom.

– Tisno je jedno divno mjesto s divnim, poštenim i vrijednim ljudima. Tisno ima jasnu viziju razvoja, a ja kao župan moram obećati da ću napraviti sve da marina krene napokon i obećavam da ću to napraviti, a vi radite, budite uporni i pošteni. Borite se za svoje misto – poručio je župan Jelić čestitajući Dan Općine Tisno i blagdan sv. Martina.

Vodička Klapa Bunari – podržana Vedrankom Šikićem Balarom – izvela je pjesmu “Daj se moru” koju je napisao Branko Pavlov Bajoka, a skladao Oliver Jakovčev Berekin (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Najsvečaniji dio svečane sjednice je dodjela nagrada i priznanja za iznimna postignuća. Dodijeljene su tri Nagrade za żivotno djelo u obliku zlatnog grba Općine Tisno Stipi Beraku (posthumno), dr. sc. Vlatku Jadrešiću (posthumno) i akademiku Goranu Filipiju. Priznanja Općine Tisno uručena su Anti Jakovčevu, Slavomiru Kapovu Mići, Ognjenu Jakovčevu, Ediju Jakovčevu, Ivici Aleti, posthumno, Sanji Burtini, Mili Tomasu, Verisu Šodi (posthumno), Dorianu Klarinu, Školi futsala MNK Jezera te Ivici Gabri.

Zahvalnice Općine Tisno uručene su Roku Pavliću, Josipu Klarinu, Miroslavu Radi, Dominiku Obratovu i Adrianu Belakusiću, Marijeti Rameši, Noahu Kriźanović Mimici, Lovačkom društvu Kamenjarka iz Tisnog te Lukí Stojancu.

Evo fotogalerije:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here