FOTO Trijumf Betina Film Festivala!

0
721
Treća večer četvrtog Betina Film Festivala (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Treća večer četvrtog BAFF-a pokazuje da je sedma umjetnost u Betini pustila čvrsto korijenje. Osim iz punog gledališta na betinskom Trgu na moru, “Murina” se gledala sa štekata, s balkona, sa zidića, s poda.., a tako bi moglo biti i večeras na projekciji dugometražnog igranog filma “Tereza37” Danila Šerbedžije.

 Ljubitelji filma imali su ih u petak, trećeg dana festivala, priliku pogledati čak 11, što domaće, što strane produkcije. “Murina” redateljice Antoanete Alamate Kusjanović imala je središnji termin i središnju lokaciju prikazivanja. Film je u Canesu ove godine dobio nagradu za najbolji debitantski film, a da je nagrada otišla u prave ruke potvrdila je i publika u Betini. Karte za projekciju su razgrabljene, pa se, osim iz gledališta, pratila iz svakog kutka Trga na moru.
Četvrti po redu Betina film festival danas se privodi kraju prikazivanjem nagrađenih filmova. Ovogodišnje laureate BAFF još ne otkriva, već poziva ljubitelje filma da svrate u kino Trg i kino Skalinada kako bi sami otkrili koji su filmovi prešli svoje granice.

Nakon dodjele nagrada bit će prikazan dugometražni igrani film “Tereza37”, čiji će redatelj Danilo Šerbedžija sjediti u gledalištu Kina Trg.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here