JEZERA Regata Lantina 2021. – fešta posvećena latinskom idru

0
1072
Arhivska fotografija - Žestoki start 6. Lantine (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Jezerima je danas fešta – u završnici Dana lantine 2021. u 15 sati starta regata tradicionalnih drvenih brodova na latinsko idro.

Jubilarni Deseti po redu Dani lantine u Jezerima traju čitav tjedan. Otvoreni su u utorak izložbom fotografija Boška Lučeva u Kulturno-pastoralnom centru Baganelovica, u srijedu su Koncert na gajeti održali Antonio Perina i Nina Lucia Perina, u četvrtak je na rivi održana Tematska likovna radionica za djecu, petak je donio mušku i žensku veslačku regatu „Svon forcon na četiri vesla“, a subota Slovensku večer na Trgu Jezerana.

Za danas je najavljena fešta posvećena latinskom idru i očuvanju tradicijskog dalmatinskog broda – regata drvenih brodova na latinsko idro. Leuti, kaići i gajete pristižu iz Betine, Murtera, Pašmana, Ugrinića, Prvić- Šepurine, Trogira, Vodica, Biograda… Do 14 sati na Velikom mulu traju prijave sudionika, a regata starta u 15 sati. Pobjednici će biti proglašeni u 20 sati na Trgu Jezerana nakon čega slijedi, fešta  uz koncert grupe Dišpet.

 

[SVON FORCON NA ČETIRI VESLA]

Jučer je održana prva jezerska veslačka regata – “Svon forcon na četiri vesla.”…

Objavljuje Jezerski Dani Mora / Jezera Sea DaysSubota, 17. srpnja 2021.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here