MURTER Objavljen “red plovidbe” Društvenog centra Jedro

0
461
Udruga Latinsko idro i Ogranak Matice hrvatske u Murteru organizirale su izložbu slika i stihova lokalnih autora pod nazivom „Naš rodni zavičaj“ (Foto: DC Jedro)

Murterske udruge odnedavno djeluju koordinirano kroz novoustanovljeni  Društveni centar Jedro – objavljen je prvi godišnji kalendar aktivnosti murterskog civilnog sektora.

Prošlo je samo mjesec dana od kada je na drugom katu upravne zgrade Općine Murter-Kornati u središtu Murtera otvoren DC Jedro (punog naziva Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka), da bi ustanova već predstavila vrlo sadržajan i raznolik program događanja za 12 mjeseci.

Kalendar otvara osam događaja – izložbi, radionica i koncerata – koji su Argonauta, Matica hrvatska, Udruga latinsko idro te KUU Zaokret u Jedru i na drugim lokacijama u Murteru već upriličili kroz mjesec lipanj, a srpanj počinje Školom u gajeti, ljetnom školom jedrenja namijenjenom mladima od 8 do 16 godina koji će zajedno s učiteljem jedrenja ploviti murterskim akvatorijem u školskim gajetama Kurnatarica i Zadrugarka.

Ukupna vrijednost projekta DC Jedro je 1.999.243,34 kuna, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda (85%) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%). Godišnji kalendar aktivnosti je nastao zajedničkim radom šest udruga iz Murtera – Argonauta, Latinsko idro, KUU Zaokret, Ogranak Matice hrvatske u Murteru, Murterske poklade te Dramski amateri Murter.
Sve zainteresirane za kvalitetno i korisno provođenje slobodnog vremena Jedro poziva da provjere što su u Kalendaru murterske udruge za njih pripremile te da se detaljnije informiraju na internetskim stranicama  DC Jedro POVEZNICA  ili na društvenim mrežama FBB DC Jedro.

Društveni centar Jedro

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here