OPREZ Vozite vezani i bistre glave

0
1327
Foto: Ilustracija/PU šibensko-kninska

Danas su počele dvije akcije prometne policije – zaustavljaju i kažnjavaju vozače koji nisu vezani i one koji voze pod utjecajem alkohola i(li) droga.

Danas u vremenu od 10 do 15 sati na području cijele Policijske uprave šibensko-kninske provodit će se preventivno-represivna ciljana akcija usmjerena na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, a od 16. do 22. lipnja akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga – najavljuje u svom priopćenju Policijska uprava Šibensko-kninska.

Cilj akcije je, kažu, evidentiranje i sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama  – smrti ili teških tjelesnih ozljeda, – a isto tako i ostalih prekršaja poput nekorištenja kacige, vožnje pod utjecajem alkohola ili za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, nepropisnog pretjecanja, istekle prometne dozvole itd. Posebnu će pažnju policajci posvetiti onima koji ove prekršaje ponavljaju.
– Pozivamo vozače svih vrsta vozila, da poštuju prometne propise, posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, kao i da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu – pozivaju iz PU Šibensko-kninske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here