Kristijan Jareb je novi načelnik Općine Tisno, a Marko Jelić novi župan

0
4585
Kristijan Jareb

U drugom krugu izbora za načelnika Općine Tisno Kristijan Jareb  (SDP) uvjerljivo je s 1029 glasova pobijedio Edgara Skračića (HDZ) koji je dobio gotovo dvostruko manje – 566, dok je na izborima za šibensko-kninskog župana  Marko Jelić jednako uvjerljivo pobijedio Gorana Pauka.

Kristijan Jareb je inženjer elektrotehnike  (smjer energetike i stručni specijalist inženjer sigurnosti – smjer zaštita na radu) iz Tisnog. Rođen je u Šibeniku 28. lipnja 1983. godine s prebivalištem u Tisnom. Na mjesto načelnika Općine Tisno dolazi iz HEP Elektre Šibenik, s radnog mjesta inženjera za održavanje. Prije toga bio je direktor komunalnog poduzeća Ježinac d.o.o. Tisno, dok je u razdoblju od 2008. do 2017. godine bio zaposlen u Osnovnoj školi Vjekoslava Kaleba Tisno na mjestu učitelja fizike i tehničke kulture. Dugogodišnji je aktivni član Vaterpolo kluba Tisno, predsjednik je udruge sv. Andrije Tisno, a u razdoblju od 2009. do 2013. obnašao je dužnost predsjednika mjesnog odbora.

– Hvala svima koji su danas izašli na izbore i izabrali daljnji razvoj i napredak naše Općine, kao i svima koji su me podržavali tijekom dosadašnje kampanje – zahvalio je Jareb preko Facebooka.
Marka Jelića za župana i Iris Ukić Kotarac za zamjenicu podržali su načelnici Murtera, Pirovca, a u drugom krugu i Tisnog

Dosadašnji kninski gradonačelnik, nezavisni Marko Jelić je novi šibensko-kninski župan. On je danas s 25.414 glasova pobijedio Gorana Pauka (HDZ-HSLS), dosadašnjeg župana koji je vodio županiju posljednjih 15 godina. On je dobio  16.305 glasova. – Zahvaljujem svim biračima koju su izašli na izbore. Ljudi su željeli promjenu, nakon toliko godina osjetili su da tu više nema ni vizije niti smjera za budućnost. A mi smo im ponudili ono što smo primijenili ovdje u Kninu u zadnje četiri godine. Zahvaljujem se svima i u Kninu što su izabrali Marija Ćaćića i Kristinu Perića za nastavak upravljanja gradom. Zahvaljujem nezavisnim načelnicima Pirovca, Tribunja, Murtera, zatim i Stipi Petrini iz Primoštena. Ovo je velika stvar, imamo priliku promijeniti našu županiju, a samim tim i državu nabolje – rekao je Jelić.

Upitan što će mu biti prvi potez kad preuzme vlast u županiji, Jelić je odgovorio:

– Ono što cijelo vrijeme govorim jest da svi moramo biti jednaki, županijska uprava će, kad preuzmem dužnost, biti jednaka za sve. Jednako će se ponašati i držat će se rokova, kao što se i kninska uprava drži. Tako da svako tko dođe u županiju može očekivati jednak tretman sukladan zakonu. Drugo, sazvat ću sve načelnike i gradonačelnike, barem jednom u dva mjeseca, da zajedno koordiniramo projekte od interesa jedinica lokalne samouprave, a samim tim i županije, i da ih zajedno guramo prema državi i europskim fondovima – rekao je Jelić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here