TISNO Blagdan Gospe od Karavaja bez vašara i derneka

0
1327
Foto: Šibenska biskupija

Zahvaljujući anti-COVID mjerama i preporukama, ovogodišnji blagdan Gospe od Karavaja proslavljen je kao pravi vjerski blagdan, svečanom misom koju je na Karavaju predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.

Nije bilo preusmjeravanja prometa, policijskih barikada, niti su se čule sirene. Ni vašara s na Rudini nije bilo. Ni derneka po kafićima.  Nakon proslave Gospe od Karavaja ove godine na ulicama i trgovima neće, kako je do sada bio običaj, ostati gomile kartona, masnog papira, razbijenog stakla, plastičnih boca i stakla, ni dugog smeća. Ovog se 26. svibnja u Tisno nije dolazilo zbog janjetine i piva sa uličnog banka, već zbog karavajske Gospe u čijoj su crkvi mise služene od četiri sata ujutro.

Središnje svečano misno slavlje uz sudjelovanje velikog broja vjernika predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić, koji je u svojoj homiliji, među ostalim, upozorio je kako čovjek u žudnji za nekom apsolutnom slobodom želi ovladati svime, kako želi pobrisati sve granice Božje datosti u prirodi i čovjeku.

– Pozvan je od Boga shvatiti da postoje Božji zakoni i da ih valja poštivati. U svojim dostignućima čovjek se danas mora pitati: smije li sve što bi mogao ili želio činiti?, rekao je Rogić, dodavši odmah da Bog čovjeka ne napušta ni onda kad pogriješi.

– Marija zove i nas da vjerujemo, da činimo što nam Isus kaže. Ako poslušamo on će i našu vodu života pretvarati u vino – radost života, kazao je u homiliji biskup Tomislav Rogić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here