IZBORI 2021. Vlasta Krpetić Meić i Goran Mladenović predstavili svoj program za Pirovac

0
3309
Goran Mladenović i Vlasta Krpetić Meić jutros na pirovačkoj rivi (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U skladu s preporukama Zavoda za javno zdravstvo, na malom predizbornom druženju u centru Pirovca jutros su se predstavili Nezavisna kandidatkinja za načelnicu Općine Pirovac Vlasta Krpetić Meić i nositelj nezavisne liste za Općinsko vijeće Goran Mladenović.

Vlasta Krpetić Meić je rođena je 1977. u Šibeniku, diplomirala je na Pravnom  fakultetu u Splitu, a magistrirala Europsko i međunarodno pravo u Njemačkoj. Tečno govori engleski i njemački te je majka 20-godišnje djevojke.   Iz bogatog radnog iskustva izdvaja da je radila u Hrvatskom saboru, a trenutno je zaposlena kao asistentica zastupniku u Europskom parlamentu Ivanu Viliboru Sinčiću.

Nada se da će Pirovčani prepoznati njene kvalitete i dati joj priliku. S ponosom ističe da potječe iz obitelji čiji su članovi generacijama doprinosili razvoju  među ostalim radeći i na uvođenju struje, vode i telefona. – To su bili ljudi kojima na prvom mjestu nije bio osobni probitak, nego boljitak njihovog Pirovca. U našu obiteljsku kuću iz Slovenije su došli i prvi turisti još prije 2. svjetskog rata ,kada je tako nešto bilo nezamislivo i u većim sredinama. Moj djed Ante Krpetić je ugostio mnoge poznate ličnosti šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kao što su Marko Novosel, Drago Diklić, Boris Dvornik i mnogi drugi, što je doprinijelo popularizaciji Pirovca i njegovoj pretvorbi od malog sela u turističko središte. Moj tata Frane Krpetić i Mile Žiža Livaić, djed Gorana Mladenovića, godinama su radili kao turistički djelatnici, razvili moderan turizam u Pirovcu i utrli put mnogim generacijama nakon njih, pa nije čudo da smo se ja i Goran spojili na izborima i želimo nastaviti njihov put. Sa svojim radnim iskustvom, znanjem, kao i s ljubavlju za svoje mjesto mogu i hoću puno učiniti – rekla je Vlasta Krpetić Meić.

Vlasta Krpetić Meić i Goran Mladenović imaju podršku Stipe Petrine i njegove nezavisne liste (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Goran Mladenović je rođen je u Šibeniku 1981. godine. Ima dva desetljeća radnog iskustva u privatnom sektoru. Od 2013.g. je vlasnik tvrtke Pametan rast – tvrtke specijalizirane za izradu i provedbu strategija, investicijskih studija i poslovnih planova, koja za svoje klijente privlači kapital raznih poslovnih banaka, HBOR-a, HAMAG-a, EU fondova i privatnih investitora.

Predstavljajući svoj program i projekte, Vlasta Krpetić Meić i Goran Mladenović  govorili su, među ostalim, o razvoju zdravstvenog turizma na bazi peloida, o ljekovitom blatu u uvali Makirina.  Problem Pirovca je, kažu, zapuštena stara jezgra i kanalizacije, koji se treba hitno riješiti. U tom prostoru vide male trgovine, radnje i suvenirnice, koje bi vratile sjaj i poboljšale turističku ponudu mjesta. Poticaj gospodarskom razvoju planiraju dati i kroz okrupnjavanje i raščišćavanje zemljišta po ubrzanom postupku, proglašenjem agroturističke zone i razvojem agroturizma na području Putičanja i Kašića. Ova kandidatkinja i kandidacijska lista imaju podršku Stipe Petrine i njegove liste te su jutros s njima u Pirovcu bili Iris Ukić Kotarac, kandidatkinja za dožupanicu Šibensko-kninske županije, Sanja Radin-Mačukat, kandidatkinja za gradonačelnicu Vodica i Marko Petković, kandidat za zamjenika gradonačelnika Šibenika Ive Glavaša sa Nezavisne liste Stipe Petrine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here