BAFF Započela betinska filmska fantazija

0
1143

Svečanim otvorenjem na betinskom Mulu sinoć je započeo treći po redu Betina Film Festival, koji na četiri festivalska platna tijekom pet dana donosi projekcije 43 hrvatska i strana filma te radionički program za djecu i mlade.

Strahovalo se prvo od kiše, pa od bure. Hladni vjetar se dobro osjećao na betinskom Mulu, ali ipak nije ohladio želju Betinjana i njihovih gostiju zagrijanih za recentna dostignuća sedme umjetnosti.  Festival je otvorio njegov direktor Frane Bilić, program je vodila je glumica Tamara Šoletić, a u ime pokrovitelja i partnera BAFF-a publici su se obratili donačelnik Općine Tisno Miljenko Meštrov, direktorica TZ-a Betina Ana Mijat, ravnateljica Muzeja Kate Šikić-Čubrić i stručna suradnica Narodne knjižnice i čitaonice Andrea Vlaić.

Veliko platno među jarbolima (Foto: rudinapressw/H. Pavić)

Večeras s početkom u 20 sati u Kinu Prezentacijski centar bit će prikazan blok igranih i dokumentarnih filmova redatelja Sergeja Vlasova (Soba-chanovo jutro), Nikole Stojanovića (Šerbet), Dekela Berensona (Anna), Rodriga Sopene i Joane Solnad (Protupožarni aparat), Emmanuela Rondeaua (Bizon), Arthur Cautya (Posljednja videoteka) i Mathilde Babo i Zoe Rossion (Ćelija 364).

Drugi festivalski dan rezerviran je i za hrvatske i međunarodne kratkometražne dokumentarne filmove u Kinu Muzej. Projekcija započinje filmom redateljice Ines Jokoš (Izlazite li vanka?), zatim Dušana Vulekovića (Južina), Sunčice Ane Veldić (Osoba), Inese Antić (Program tvog kompjutera) i Lane Bregar (Vidim u mraku).

Izvor: https://vijesti-danas.com

Detaljni program i novosti festivala pronađite na internetskim stranicama BAFF-a  i njegovom Facebooku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here