FOTO Trijumf rock’n’rolla nad koronom na jezerskoj Lokvi

0
2019
U subotu navečer je R&R ujedinio generacije i oko pitanja neradne nedjelje (Foto: Rudinapress)

Uz pomoć četiri izvrsna benda – Stonetribe, Teški osjećaji, Teška odluka i Reckless Wings – Jezerani su ovog vikenda postigli nemoguće –  na svježe pokošenoj Lokvi dobra glazba je ujedinila sve generacije domaćina i njihovih gostiju, a eksplozija žestokog rock’n’rolla odbacila je koronu u zaborav.

– R&r nas i dalje okuplja i pokreće da činimo dobre stvari. Volim vas sve – s pozornice je poručio začetnik i glavni organizator festivala Ledi Milin Ungar zvani Rambo, uz zahvalu svima koji su pomogli održavanje trećeg Jezerskog Woodstocka. Zajedno sa zadarskim Stonetribeom festival je otvorio sam Rambo, pjevajući  Satisfaction (I Can Get No) hit The Rolling Stonesa iz 1965.

Bakljada u čast prvaka MNK Jezera (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Atmosfera je svakom minutom bila sve bolja. Počevši u 21 sat do samog jutra svaki od bendova odsvirao cijeli koncert. Svevremenski coveri i autorske rock skladbe izvrsnih bendova uz pomoć izvrsne publike postigli su nemoguće – ispunili su obećanje iz ambiciozne najave organizatora i Jezerski Woodstock je postao najveći ovogodišnji glazbeni spektakl Jezera i otoka Murtera.

Eventu je mnogo doprinio i veliki uspjeh MNK Jezera, mjesnog kluba koji je ove godine ponio naslov prvaka 2. hrvatske malonogometne lige Jug. Malonogometni klub, naime, osim sportskih,  predvodi i kulturna, zabavna i druga društvena zbivanja ovog mjesta. Treći Jezerski Woodstock Rambo je, kao i dva prethodna Rambo, organizirao zajedno s malonogometašima, što je možda pojašnjava zadivljujući elan i jedinstvo koje su u noći na nedjelju pokazali Jezerani. Usprkos skepticima koji su se bojali korone i smanjenog proračuna festivala, ovogodišnji rock festival na Lokvi nadmašio je dva prethodna, kao i sve što se ove godine događalo na otoku.

Djelić atmosfere donosimo u galeriji fotografija: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here