IZBORI 2020. Lovre Crvelin: Za Hrvatsku bez pljačke, HDZ-a i SDP-a

0
2915
Lovre Crvelin (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U nedjelju, 5. srpnja 2020. godine izlazimo na izbore i odlučujemo tko će sljedeće četiri godine voditi Hrvatsku. Restart koalicija ili HDZ?! Pitanje je malo složenije, a pojasnit će nam ga naši susjedi, Tišnjanin i dva Pirovčana koji se natječu za mjesto saborskog zastupnika – Lovre Crvelin, Ivan Gulam i Igor Meić.

Zašto je važno u nedjelju izaći na Izbore?

Zbog toga što pola milijuna interesno povezanih građana bira HDZ i žive od HDZ-a, malo manje bira SDP i živi od SDP-a, dok preko milijun građana ostane doma misleći “ma ništa se ne može promijeniti” ili “svi su oni isti”. Ne treba vas Plenković uvjeriti da je on dobar, vama trebaju preko mainstream medija usaditi u glavu “svi su oni isti”, a zaposliti vašeg susjeda negdje u županiji, gradu, ministarstvu ili nekoj od brojnih državnih agencija s izmišljenim radnim mjestima. Vi ćete ostati doma jer “svi su oni isti”, a vaš susjed će izaći i birati onoga tko mu je dao posao. Konačan rezultat: ništa se ne mijenja, status quo, HDZ i SDP žive dalje, Hrvatska propada.

Što vas osobno obilježava i najjasnije razlikuje od vaših protukandidata, a vašu stranku/koaliciju od suparničkih?

Osobno me razlikuje to što sam u politiku ušao vrlo mlad, sa srcem, revolucionarski, da mijenjam stvari, a ne da nosim odijelo i kravatu, glumim buržoaziju, saginjem glavu nad hijerarhijom i kupim mrvice sa stola. Živi zid i naša koalicija DOSTA PLJAČKE jedina se zalaže za očuvanje kune. Jedini smo za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, dok se sve druge stranke ne bave tim stvarima. Svi oni znaju da na europskoj razini imaju šefove, i oni te šefove planiraju slušati bez obzira kakve odluke oni donosili i da li je to stvarno u interesu Republike Hrvatske. Mi smo revolucionari, jedini spremni stati na prvu crtu obrane jedinog doma. Jedini smo dovoljno hrabri i odvažni pozatvarati kriminalce koji drže ovu zemlju u šaci. Istražite malo čime se Živi zid bavio u Saboru, pogledajte koje smo sve prijedloge zakona imali. Od potpuno novog ovršnog zakona kojim bi pomogli dužnicima, preko zaštite zviždača i porijekla imovine, do legalizacije konoplje. Imamo sve te već napisane zakone i samo nam treba 76 ruku u Saboru da krenemo s implementacijom i da napokon prodiše ova država. 

Nabrojite najvažnija predizborna obećanja stranke/koalicije i vaše osobno obećanje/poruku.

Prvo i osnovno obećanje je da nećemo koalirati ni s HDZ-om, ni s SDP-om. Jedina normalna budućnost je ona u kojoj su HDZ i SDP zajedno u oporbi, odnosno da nakon nekog vremena nestanu sa scene. Svi koji planiraju osvojiti koji mandat pa koalirati s jednom od dvije strane istog novčića(HDZ/SDP) su ništa drugo nego obični žetončići i prodane duše. Nema promjene uz HDZ i SDP na vlasti. Sljedeće, ako građani doista odluče odabrati promjenu i u Saboru se stvori široka koalicija alternativnih stranka, ako uspijemo sastaviti Vladu u kojoj će Živi zid participirati, garantiramo donošenje svih onih zakona koje smo do sad predlagali, a koje su HDZ, SDP i Most zajedno odbijali. To su redom: Zakon o ispitivanju porijekla imovine, Zakon o ukidanju agencija za naplatu potraživanja, Novi Ovršni zakon koji štiti građane, Zakon o zajamčenoj starosnoj naknadi, Zakon o elektroničkom glasanju, Zakon o sprečavanju sukoba interesa, Zakon o konoplji, Zakon o zaštiti zviždača, Zakon o alimentaciji, Zakon o ukidanju HRT pretplate i još mnogo toga. Ovoj državi su potrebne temeljite reforme, reforme koje ni HDZ, ni SDP ne mogu provesti, jer treba optimizirati javni sektor, a njihovo biračko tijelo živi na državnim novcima. Kada bi napravili optimizaciju njihovo biračko tijelo bi se smanjilo višestruko. Dakle, oni to nikada neće napraviti. Prema tome, treba birati one koji to stvarno mogu i žele napraviti – koalicija DOSTA PLJAČKE!

Kakve rezultate predviđate?  Škoro će odraditi ulogu Mosta iz 2015. i 2016. godine i držati će većinu kriminalcima na vlasti. To su te lažne alternative. Očekujem da će naša koalicija DOSTA PLJAČKE dobiti minimalno 7 mandata.

Nije nepoznanica koje se sve stvari trebaju napraviti da bi uredili državu. To su sve normalne stvari koje svaka osoba koja prati politiku zna da se trebaju napraviti. To je reforma pravosuđa i stavljanje kriminalaca iza rešetaka, to je optimizacija javnog sektora, to su smanjenje nameta na plaće građanima, to su rasterećenja za poduzetnike. Nije to topla voda, pitanje je samo političke volje. Kao što sam već objasnio, HDZ i SDP nemaju političku volju da to naprave, jer bi izgubili svoje biračko tijelo. Zato ljudi, u nedjelju nemojte biti naivni, ne padajte na lažne alternative i laži HDZ/SDP-a, budite hrabri, budite odvažni i odaberite pravu i jedinu promjenu – Lovre Crvelin, kandidat broj 9. na listi 13. DOSTA PLJAČKE.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here