IZBORI 2020. Igor Meić – Restart za Hrvatsku bez korupcije

1
2448
Igor Meić (Foto Rudinapress/H. Pavić)

U nedjelju, 5. srpnja izlazimo na izbore i odlučujemo tko će sljedeće četiri godine voditi Hrvatsku. Restart koalicija ili HDZ?! Pitanje je malo složenije, a pojasnit će nam ga naši susjedi, Tišnjanin i dva Pirovčana koji se natječu za mjesto saborskog zastupnika – Lovre Crvelin, Ivan Gulam i Igor Meić.

Zašto je važno u nedjelju izaći na Izbore?

– Važno je izaći na izbore jer trebamo razvijati demokraciju. Svatko treba iskoristiti svoje pravo da odlučuje, ne smije prepuštati drugima da odlučuju umjesto njega. A ovu nedjelju je potrebno izaći jer ne smijemo dati legitimaciju i odobrenje ovome što se događa zadnjih pet godina.

Što vas osobno obilježava i najjasnije razlikuje od vaših protukandidata, a vašu stranku/koaliciju od suparničkih?

Glasanjem za mene građanke i građani glasaju za konkretne politike i rješavanje krucijalnih problema. Detektirao sam nekoliko najvažnijih stvari koje bi što hitnije trebalo riješiti s nacionalne razine a tiče se života svih, i nas uz obalu i sugrađana u zaleđu i lici. Kad kažem da je nešto najvažnije, mislim na rješavanje nerazumnih i nepravednih propisa poput situacija s davanjem plaža i obale u koncesije pojedincima. Jednostavno je neprihvatljivo da mještani ulažu u izgradnju i održavanje plaže godinama, jedini resurs koji imaju na raspolaganju i od kojeg žive čitava mjesta, a da im sa županijske razine onda to jednim potpisom otmu. To je pitanje pravedne raspodjele prirodnih resursa na koja svi polažemo pravo i tako to mora biti i u praksi. Napredak kojemu će cijena biti ljudske sudbine nije prihvatljiv. Problem je i zanemarivanje poljoprivrede izostankom bilo kakve strategije razvoja na ovom području. Često si tepamo da je Dalmatinska zagora hrvatska Toskana, a ne znamo da je temelj gospodarstva Toskane poljoprivreda. Važno je, a i krajnji je trenutak, da u kraju koji obiluje vodom, prvo osiguramo zakonske preduvjete, a zatim i realiziramo navodnjavanje svih značajnijih poljoprivrednih površina. Time bi se sigurno omogućio razvoj krajeva koji se iseljavanjem pretvaraju u gradove i mjesta duhova, a plasmanom proizvoda s plodnijih polja podigli bi i dodanu vrijednost koju plasiramo kroz turizam.

Nabrojite najvažnija predizborna obećanja stranke/koalicije i vaše osobno obećanje/poruku sumještanima.

Daleko najvažnije obećanje koje Restart nudi građankama i građanima je Hrvatska bez korupcije. To je geneza svih problema i rješavanjem toga sve ostalo bilo bi puno jednostavnije. Moje najvažnije obećanje je da ću dati sve od sebe da provedem u djelo sve što sam obećao u ovoj kampanji – da najvažniji resursi ostanu u rukama lokalnog stanovništva, da spriječimo devastaciju obale, a očuvanje prirode stavi ispred stvaranja profita, da operacionaliziramo saniranje ekoloških zagađenja, da omogućimo navodnjavanje svih značajnijih poljoprivrednih površina, da privatni iznajmljivači postanu naša konkurentska prednost i naš brend te da što prije provedemo potpunu liberalizaciju tržišta konoplje čime ćemo zauzeti puno bolju poziciju pred nadolazeću ekonomsku krizu.

Prognoza izbora?

Prognoziram pobjedu Restart koalicije jer već dva mjeseca sve ankete to nagovještaju, pokazuju da imamo uzlazni trend. Tome u prilog ide i raspoloženje ljudi s kojima razgovaramo cijelu kampanju.

Pozvao bih građanke i građane cijele devete jedinice da daju glas Restart koaliciji, da daju meni preferencijalni glas jer sam otvoreno komunicirao za šta ću se zalagati i moći će ocjenjivati moj rad. Posebno bih pozvao sumještanke i sumještane, kao i sve stanovnike zapadnog dijela županije da zaokruže broj sedam na listi Restart koalicije jer zaslužuju da ih se zastupa na nacionalnoj razini, a od svih kandidata iz ovog kraja, prema anketama, jedino je realno to očekivati od mene.

1 KOMENTAR

  1. Spde je stranka bivseg skoj-a kao takovi dok ne postaneta prava hrvatska nacionalno svjesna ljevica vi ne mozete vladati i upravljati u hrv.kao ni kradeze koji je desno krilo skoja mislim da sam bio dosta jasan

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here