Ovogodišnje “Murtersko lito” u srpnju i kolovozu donosi “samo” 53 događaja

0
2121

U programu “Murterskog lita – Murter Summer Events” Turistička zajednica Općine Murter-Kornati za srpanj i kolovoz najavljuje čak 53 zabavna i kulturna događaja namijenjena turistima.

 Murtersko lito je neformalno je otvoreno prije desetak dana  “Danima Mađarske kulture”, a trajat će sve do rujna, s Danima Latinskog idra i do listopada, sve do blagdana sv. Mihovila i Dana Općine Murter-Kornati. Sve planirano, naravno, ovisi o razvoju situacije s pandemijom covida 19.  

Tendencija manifestacije “Murtersko lito”, naglašavaju organizatori, TZ i Općine Murter-Kornati, “jest da cijelo mjesto postane velika pozornica, u koju su po lokacijama uključene plaže, trgovi, ulice”.

Plaža Luke danas u 15 sati (Foto: rudinapress/H. Pavić)

– Nema kutka koji nije dotaknut atraktivnim programom, bilo da je u pitanju glazba, gostujuće predstave, umjetničke instalacije, teatar ili  animacijski art performansi, a pravo to Murter izdiže tijekom ljeta na ljestvici top destinacija – neskromni su Murterini u najavi.

Naglašavaju da su ovog ljeta kreirali ipak nešto skromniji program – 27 događaja tijekom srpnja i 26 događaja tijekom kolovoza, te “Dani latinskog idra” u rujnu –  prilagođen preporukama epidemiologa. Za veliku feštu povodom blagdana Male Gospe, 8. rujna, optimistično se najavljuje se koncert “Parnog valjka”. 

Jedanaestu godinu za redom se nastavlja i MMS „Murter Music Street“, koji centar mjesta od 22 sata pretvara u veliki zabavni noćni klub na otvorenom.  U najavi je 8 događanja, u razdoblju od 14.7.- 23. 8., a nastupit će: “No stress”, “Joy”, “Dišpet”, “Fenix”, “Dobre vibracije”, “Lucky day” te DJ Bakula (studio 54).

Osim popularne koncertne scene, uslijedit će dva umjetnička performansa i tematska izložba “Murterske bake”, a sve to smješteno u autohtoni ambijent pitoresknih ulica i trgova. Nastup latino plesača “Lolita”, performans umjetnika s vatrom “Vodorige fire show”, tradicionalne manifestacije “Murterski pir” , “Noć Rimskog Colentuma”, “Dani latinskog idra”, trodnevni Festival slobodne glazbe, koncert klasične glazbe, nastupi dalmatinskih klapa te gostovanje kazališne predstave “Traži se suprug”, te novitet u programu “Slovenska noć”. 

Za “Promenade”, glazbeno- scenski performans  u kojem  glazbenici zabavljaju goste koji se zateku na ulicama, trgovima i u restoranima, ovog ljeta zadužene su klape “Ultima” i “Levera”. Od sajmova na lokaciji Stare rive organizirana su gostovanja “Sajma lokalnih proizvoda” i “LAG- sajam”.  U sportskom programu, izdvaja se 26- ta po redu atletska cestovna utrka, te  tradicionalna “Škola u gajeti”, koju organizira udruga “Latinsko idro” za najmlađe. Program za djecu i ovog ljeta uključuje dvije omiljenije radionice, one  “Sporty-arty workshops”  udruge SKUD Kreativac, radionicu “Eko srijeda” koju održava udruga “Argonauta” na plaži Čigrađa.  “Crtićmanija”, projekcija crtića na plaži Luke donosi  četiri projekcije, te gostovanje Klauna Šarenka i Čarobnih animatora predstavom “Čarobno ljeto” u srpnju i kolovozu. Novosti i izmjene programa, osim na stranicama portala Rudinapress, pravovremeno i precizno će se moći doznati na dvjema FB stanicama: 

https://www.facebook.com/Murtersko-lito-Murter-Summer-Events-592016084606305/

https://www.facebook.com/Murter-Kornati-Tourist-Board-141014382642915/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here