KORONA Plavo srce Murtera – podrška junacima današnjice

0
2265

Pandemiju koronavirusa i akciju za njegovo suzbijanje Murter koristi kao priliku za demonstraciju snage i optimizma. Iz mjesta 20 dana zatvorenog u karanteni u svijet je odaslana poruka potpore ostatku svijeta.

Toni Turčinov i Petar Ježina u utorak su na središnjem trgu okupili članove Stožera civilne zaštite koji su svojim tijelima oblikovali srce. Tako je nastala fotografija “Plavo srce Murtera”, kao simbol zajedništva u ovim teškim trenucima.

“Plavim srcem Murtera”, poručuje murterski Stožer, želi se odati počast i zahvalnost svima koji pokazuju veliku hrabrost, snagu, slogu i sposobnost – medicinskom osoblju, kolegama iz drugih Stožera za civilnu zaštitu, pripadnicima vatrogasnih, policijskih te vojnih postrojbi do onih upućenim ljudima bez kojih ne bi mogli svi mi funkcionirati u osobnim životnim potrebama, koje nam omogućuju trgovci, ljekarnici, dostavljači, volonteri koji izrađuju maske i mnogi drugi.

– Posebno je “Plavo srce Murtera” namijenjeno željama oporavka od Covid-19 svim oboljelima – stoji u poruci Stožera odaslanoj uz fotografiju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here