Još jedan pozitivan – Drnišanin se zarazio u bolnici u Biogradu

0
1198

Još jedna osoba s područja naše županije pozitivna je na virus SARS-CoV-2. Riječ je o pacijentu s područja Grada Drniša koji je bio na liječenju u Specijalnoj ortopedskoj bolnici u Biogradu na moru – javljaju iz Stožera civilne zaštite šibensko-kninske županije.

S današnjim danom na našem području ukupno je 68 oboljelih osoba od COVID-19. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 13 osoba, od kojih je osoba na respiratoru. Za sada je njihovo stanje stabilno. Dva naša pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 488 osoba, od čega je 286 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

U samoizolaciji je od nedjelje popodne i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, šibensko-kninski dožupan Nikola Blažević. Dužnost načelnika preuzeo je župan Goran Pauk.

Blažević i šest djelatnika šibenske bolnice imali su kontakt sa zdravstvenom djelatnicom iste bolnice poztivnom na SARS-CoV-2. Svima njima određena je mjera kućne samoizolacije u trajanju od 14 dana.

Iz stožera apeliraju na građane da se i dalje pridržavaju svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo socijalnu distancu, poziva stožer.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here