STOŽER JE ODLUČIO Betina ostaje u karanteni

0
2168

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije je nakon savjetovanja s epidemiolozima odbio zahtjev načelnika Općine Tisno Ivana Klarina da se za Betinu ukine karantena.

Na konferenciji za novinare održnoj danas u 13 sati ispred zgrade Šibensko-kninske županije o razlozima odbijanja zahtjeva za ukidanjem karantene je izvijestio župan Goran Pauk.
– Što se tiče karantene u Murteru i Betini, prvenstveni cilj bio je sprječavanje zaraze u županiji što nam je i uspjelo. Karantena je bila nužna i dalje se provodi. Načelnik Klarin je tražio da se Betina izuzme iz zone karantene jer tamo nema oboljelih i stoga smo razmotrili taj prijedlog i donijeli zaključak da, po preporuci epidemiologa, još uvijek nije vrijeme za izuzimanje Betine iz karantene – rekao je župan Pauk.

Ankica Parat Baljkas, voditeljica Odjela epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske, dodala je da Betina ostaje u karanteni jer naselja Murter i Betina nisu fizički odvojena te da se mjera karantene ne bi mogla kvalitetno provesti u Murteru bez da se provodi i u Betini.

Evo videozapisa konferencije:

BETINA OSTAJE U KARANTENI Konferencija zupanijskog Stožera civilne zaštite

Objavljuje Rudinapress u Ponedjeljak, 6. travnja 2020.

Murter i Betina, naime, spaja 30-ak cesta i puteva. Da se jedno mjesto izdvoji iz karantene, policija bi umjesto punkta u Loviščima trebala čuvati 30-ak punktova između Betine i Murtera.

Policija dva puta dnevno ulazi u Betinu i Murter i upozorava građane da ne stoje u većim skupinama, da drže razmak i na druge načine se pridržavaju mjera.

Na dan 6. travnja 2020. u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba na COVID-19. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba pozitivni na virus SARS-CoV-2, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.
Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca. U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.
Stožer apelira na građane da je potrebno i dalje odgovorno se pridržavati svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Poziva da se ostane u kućama, održava higijena i poštuje socijalna distanca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here