NEMA KORONE Načelnik Klarin traži ukidanje karantene za Betinu

0
2187

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin danas je zatražio ukidanje karantene za Betinu, navodeći kao razlog činjenicu što u ovom mjestu nije zabilježen niti jedan slučaj oboljelih od korona virusa.

– Suosjećamo sa svim ljudima i svim zajednicama koje je zahvatila pandemija, a ponajprije s našim najbližim susjedima Murterinima. No, smatramo da danas u Betini više ne postoje razlozi za karantenu, u koju je pred deset dana to mjesto stavljeno zajedno s Murterom. U ovom mjestu, naime, do uvođenja karantene ni poslije, nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom – rekao nam je načelnik Klarin.

Nijednog zaraženog nema u Betini ni u Jezerima, dok je u Tisnom još na početku krize koronavirus potvrđen kod jedne osobe, no širenja bolesti nije bilo i ona je smještena u bolnicu. Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin, predložio je slijedom navedenog Stožeru civilne zaštite Šibensko-kninske županije da se za Betinu ukinu mjere karantene kao najstrože mjere u suzbijanju širenja virusa.
Odluku o zahtjevu mora donijeti Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije, naravno,  uz mišljenje epidemiološke službe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here