COVID-19 Općina Tisno pomaže gospodarstvo s dva milijuna kuna

0
1863
Tisno prvog dana korona - krize (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Danas je Vlada predstavila novi paket mjera pomoći gospodarstvu za suzbijanje utjecaja pandemije koronavirusa, a Općina Tisno je već pripremila niz mjera koje će lokalnom gospodarstvu također omogućiti lakši opstanak.

Niz mjera za očuvane radnih mjesta kroz pomoći obrtnicima i poduzetnicima s područja Općine Tisno na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća predložit će načelnik Ivan Klarin.

– Politiku Vlade RH u ovom trenutku ocjenjujem dobrom i na nju se na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća, koja će najkasnije do kraja travnja najvjerojatnije biti održana on line, nadovezujemo prijedlogom mjera za dodatno rasterećenje gospodarstva – rekao je večeras za naš portal Klarin, najavljujući mjere kojima će Općina Tisno preuzeti dio tereta pomoći realnom sektoru.

Na području Općine Tisno za ožujak, travanj, svibanj i lipanj u potpunosti će biti ukinuta naplata komunalne naknade za sve obrte i tvrtke koje zbog pandemije ne rade, kao i za one sezonske koji sada ne rade, a obveznici su plaćanja. Nadalje, u istom razdoblju će biti ukinuta i naplata poreza na korištenje javne površine, kao i naplata koncesijskih odobrenja za prvih šest mjeseci. Mjere će biti produžene u slučaju da se kriza nastavi. Prema prvim procjenama, proračun Općine Tisno će ova pomoć gospodarstvu koštati oko dva milijuna kuna. Rashodi u tom iznosu će rebalansom proračuna biti prenamijenjeni i bilježit će se kao pomoć obrtima i poduzećima.

– Ovo je izazovna i teška godina, nepredevidiva posebno u pogledu turističke sezone. No, mi se svakako nadamo da ćemo uspjeti odraditi njen drugi dio i poduzimamo sve što je u našoj moći – kaže Klarin, najavljujući da će Općina Tisno nastaviti s praćenjem situacije i traženjem najboljih rješenja.

Jedna od prvih mjera za ublažavanje posljedica krize u Tisnom je bilo oslobađanje plaćanja naknada za vrtić, a na sljedećoj sjednici Vijeće će je novom odlukom produžiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here