COVID-19 Broj oboljelih se ne povećava, postrožena karantena

0
2198

Na području Šibensko-kninske županije i dalje je ukupno 24 oboljele osobe od koronavirusa – javljaju iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na dan 31. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirana je još jedna osoba oboljela od COVID-19, iako je testiranjem potvrđeno 25 oboljelih. Prvooboljela osoba, koja je testirana na našem području je pacijent iz Zagreba koji je bio u svojoj vikendici na području Šibensko-kninske županije i koji se od jučer vodi u evidenciji oboljelih osoba po svom prebivalištu, a to je Grada Zagreb. Od ukupno 13 hospitaliziranih pacijenata na Odjelu infektologije, jedan pacijent je prebačen u KBC Split, a jedan je na respiratoru.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su četiri dojave o kršenju mjera samoizolacije, ali je provjerom utvrđena istinitost samo jedne dojave.

Šibensko-kninska županija je  pomogla nabaviti zaštitnu opremu za potrebe Stožera civilne zaštite općina Murter-Kornati i Tisno. Zbog dodatne zaštite u njihovom radu, svakom stožeru je isporučeno po 200 komada zaštitnih maski i 1000 komada zaštitnih rukavica.

– Svi možemo oboljeti od koronavirusa zato i dalje apeliramo na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke struke, izlazite vani samo ako je izlazak neophodan jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti širenje epidemije – poručuju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Jučer je mladić (22) iz kroz šumu pobjegao iz karantene i otišao u poštu u Tisno. Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije uveo je dodatne, strože  protuepidemijske mjere za mjesta Murter, Kornati i Betina (link-privremene dodatne mjere).

Pozivaju se svi ljudi na obije strane kontrolnog punkta koji imaju nešto obaviti, nabaviti ili dostaviti na drugu stranu neka nazove stožere CZ općina Murter-Kornati ili Tisno, koji će to za njih obaviti.

Nadalje, Stožer civilne zaštite Općine Tisno u suradnji s komunalnim redarstvom Općine Tisno i članovima DVD-a Tisno organizira slanje pošiljki iz Betine.

Usluga će se vršiti tako da se kontaktira komunalni redar na broj 099 4879 772 koji će preuzeti potrebnu poštu za slanje te će ista na punktu biti predana članovima Stožera civilne zaštite koji će poštu i poslati iz poštanskog ureda Tisno

Na razini cijele države danas je potvrđeno 77 novooboljelih osoba. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 790 oboljelih osoba, a 64 osobe su ozdravile. Preminulo ih je šest.

Dezinfekcija institucija od značaja

Prema preporuci HZJZ veće površine izložene su povoljnim vremenskim uvjetima ,posebice sunčevu svjetlost koja je sama po sebi „prirodni dezinficijens“, stoga pripadnici vatrogasne postrojbe Murter obavljaju osnovnu dezinfekciju institucija od značaja u svrhu sprječavanje zarazne bolesti COVID-19. Opravdano trošenje s obzirom na situaciju koristi se preventivno za dezinfekciju zdravstvenih ambulanti, ljekarne, prodavaonica prehrambenih artikala i higijenskih potrepština.

Objavljuje Općina Murter-Kornati u Ponedjeljak, 30. ožujka 2020.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here