KORONA Načelnik poziva Murterine da se naoružaju strpljenjem

0
2107
Prazna Rudina i logo koji je izradio Matej Balara

U suzbijanju opasnosti širenja koronavirusa i dalje se najviše može učiniti – OSTAJUĆI DOMA! Načelnik Toni Turčinov poziva Murterine da se naoružaju strpljenjem i samokontrolom, a  Stožer civilne zaštite kroz koordinaciju svih aktivnosti će se pobrinuti za sve ostalo.

Uz 15 osoba kojima je potvrđen koronavirus, u Murteru je 30-ak ljudi s povišenom temperaturom u samoizolaciji. Nema panike, državne službe i lokalna zajednica djeluju koordinirano, tako da je za konačni uspjeh potrebno još samo – vrijeme.

Načelnik Toni Turčinov upravo je strpljenje nazvao najjačim oružjem u obračunu s ovom nevoljom.

“Dragi moji Murterini, još ste jednom pokazali da smo u kriznim situacijama jedinstveni, staloženi, mirni, jaki i snažni!
Još ste jednom pokazali hrabrost kakvu imaju samo ratnici i vjernici, koji posežu za oružjem kad je to jedina opcija.

Naše oružje u ovoj borbi je strpljenje i samokontrola, moramo igrati po pravilima, da bi pobijedili neprijatelja kojeg ne vidimo, koji se uvlači poput zla tiho i podmuklo.
Molim vas i kao načelnik, sin, otac, kao prijatelj – OSTANITE DOMA!
Ne izlazite ako ne morate. Smanjite odlazak u dućane. Situacija je ozbiljna, olakšajte posao meni, stožeru, postrojbi, vatrogascima, doktorima i svima nama koji činimo sve što je u našoj moći. Molim vas budite primjer drugima! – napisao je u obraćanju sumještanima Turčinov.

Načelnik Tučinov/HRT4/27.3.2020.

Načelnik Turčinov je tijekom dana u izravnom javljanju na HRT4, u sklopu emisije “Zajedno do zdravlja” izvijestio javnost o dosadašnjoj kronologiji nemilih događaja koji su zahvatili Općinu Murter Kornati, u kojoj su i dalje na snazi protuepidemijske mjere strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.
Osvrnuo se posebno i na rješenja- svakodnevno djelovanje od strane stožera,postrojbi, vatrogasaca, doktora i svim volonterima koji daju maksimalno od sebe 0/24 sata da bi se opasnost od ugroze zdravlja žitelja umanjila s obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa koronavirusa.

Objavljuje Murter News u Petak, 27. ožujka 2020.

Iz Općine Murter-Kornati nadalje ističu kako uz Stožer civilne zaštite i djeluje i Postrojba civilne zaštite. Oni čine sve što je u njihovoj moći kako bi se život u Murteru odvijao neometano, ali ne nailaze uvijek na razumijevanje.
– Nažalost, pojedinci taj rad vrijeđaju i obezvređuju, što nikako nije u redu prema svima ljudima dobre volje koji u ovim teškim i kriznim trenucima pomažu svojim mještanima – požalili su se.
Međutim, više je onih su taj rad i trud prepoznali te i sami nastoje doprinijeti. Kreiranjem loga Civilne zaštite među takvima se istaknuo Matej Balara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here