Veliko srce Pirovca snažno tuče – Nadja Radman Meić se vraća kući

0
3882
Nadja s tatom i mamom u Zagrebačkom stanu (Foto: Matija Meić)

Dok iz Murtera, Hrvatske i svijeta stižu samo zabrinjavajući vijesti o koronavirusu, evo iz Pirovca jedne koja ulijeva nadu – šestogodišnja Nadja Radman Meić pobjeđuje leukemiju!

Djevojčici je 30. listopada 2018. u Pirovcu pozlilo i ubrzo joj je dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija, izrazito opasnog podtipa PH-LIKE_ALL.  Nakon uspješne kemoterapije obavljene na Odjelu pedijatrijske onkologije i hematologije Klinike za tumore u Ilici, Nadja je na opresađivanje koštane srži otputovala u Tursku. Brigu za djevojčicu u klinici Acibadem u Istanbulu preuzeo je tim liječnika koji je predvodila profesorica Gulyuz Ozturk.

Jedna od akcija za pomoć u liječenju (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Liječenje je bilo uspješno i Nadja se pred desetak dana iz Istanbula vratila u Zagreb.  Potpuno izlječenje od leukemije proglašava se tek pet godina po završetku postupka, jer je to razdoblje u kojem se bolest zna vratiti, no potvrđeni dobri nalazi više su nego dovoljan razlog za slavlje.

Nadjini roditelji, Ana Radman i Matija Meić, u ovom sretnom trenutku ne prozivaju “nesavršenosti” zdravstvenog sustava zbog kojih su bili prisiljeni tražiti pomoć izvan njega i otputovati na liječenje čak u Tursku. Odlučili su podijeliti svoju radost i zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli da 17 mjeseci dugo i neizvjesno liječenje ima sretan završetak. Najveći dio troškova pokrile su Zaklada “Nora Šitum” i Zaklada “Mila za sve”, a uspjeh ne bi bio moguć ni bez pomoći prijatelja, rodbine i sumještana koji su osobno i kroz niz akcija pod naslovom “Veliko srce Pirovca” u Pirovcu, Tisnom, Jezerim, Betini, Murteru i cijeloj Hrvatskoj prikupili značajnu pomoć.

Nadja sa svojim tatom – jedan od apela

– Bez velikog srca koje su pokazali moji Pirovčani i svi ostali koji su se pridružili u pomoći, ovakvo dugotrajno i skupo liječenje ne bi bilo moguće uspješno obaviti. Hvala od sveg srca svima koji su na bilo koji način sudjelovali.  Takva djela pomažu društvu u cjelini i ostavljaju trag u vječnosti… – kaže Matija Meić.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here