Murter ima troje zaraženih, na Ivinju zatvoren promet prema otoku

0
4878
Policija i vatrogasci zaustavljaju na Ivinju (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na Murter mogu samo oni koji imaju tu prijavljeno prebivalište. Policija uz pomoć vatrogasaca od 14 sati na Ivinju zaustavlja automobile koji dolaze na otok, dok one koji idu s otoka ne provjeravaju.

Prema pojašnjenju iz Policijske uprave Šibensko-kninsker, mjera se poduzima zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

– Kućama se mogu vratiti oni koji imaju prebivalište na Murteru. Oni koji su se tamo zatekli, a nemaju prebivalište, mogu otići, ali ako to ne naprave, ostat će tamo do daljnjega – kaže glasnogovornica PU Marica Kosor.
Oni koji imaju prijavljeno prebivalište na otoku mogu otići i vratiti se ako im je radno mjesto negdje u Šibeniku ili u drugim mjestima. Ova mjera bit će na snazi do daljnjeg, a o svim detaljnijim informacijama građani se mogu informirati na broj 192.

Na području Općine Murter-Kornati u nedjelju su evidentirane još dvije osobe pozitivne na Covid-19 virus, jedan uzorak je negativan, a dva uzorka su još uvijek u obradi – javljaju iz Stožera Civilne zaštite Općine Murter-Kornati.

Nalaze se na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Šibenik. S današnjim danom, na području Općine Murter-Kornati evidentirane su ukupno tri zaražene osobe.

– Još jednom, s obzirom na velik broj kontakata uzorkovanih osoba, apeliramo na sve stanovnike Općine Murter-Kornati da se strogo pridržavaju naputaka o samoizolaciji – stoji u priopćenju načelnice murterskog Stožera Civilne zaštite Julie Ježine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here