KORONA Dok su djeca kući roditelji ne plaćaju vrtić

0
2061

Prema napucima Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, a u cilju suzbijanja virusa COVID 19 ograničen je rad i svih lokalnih ustanova. Uz odluke o ograničenju rada, Općina Tisno je donijela i jednu koja će mještane osloboditi plaćanja usluga koje ne koriste.

Općina ne radi sa strankama, ne može se u knjižnicu, muzej, dom za starije ne prima posjete, ne rade škole, vrtići… Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin donio je odluku kojom će za vrijeme trajanja ove roditelje osloboditi plaćanja vrtića.

– Odluka se odnosi na sve vrtiće na području naše općine – Spužvica, Ribica , Školjkica i Pčelica – za razdoblje u kojem po naputku Nacionalnog stožera civilne zaštite djeca ne pohađaju vrtiće. Troškovi opreme i zaposlenih tijekom ovih 15 dana bit će pokriveni iz proračunske pričuve, a po potrebi ćemo osigurati ta sredstva i za eventualni nastavak ovih mjera – rekao nam je načelnik Klarin.

Mjera će biti na snazi od ponedjeljka 16. ožujka do ponedjeljka 30. ožujka.
Svaki objekt u navedenom periodu imat će privremena dežurstva za informacije, a za sve ostalo roditelji se mogu obratiti ravnateljici dječjeg vrtića Spužvica Tisno na broj: 099/ 2609741. Iako su djeca kući, svi zaposlenici vrtića rade i u slučaju izvanrednih okolnosti su spremni prihvatiti djecu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here