Obiteljima stradalih vatrogasaca Općina Tisno će isplaćivati trajnu naknadu

0
2141
Zamolba se našla na 22. sjednici Vijeća održanoj u ponedjeljak (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Članovi obitelji petorice vatrogasaca smrtno stradalih tijekom gašenja otoka Kornata 30. kolovoza 2007. godine dobivat će trajnu naknadu iz proračuna Općine Tisno.

Na 22. sjednici Općinskog vijeća Općine Tisno u ponedjeljak se našla Zamolba obitelji vatrogasaca stradalih u Kornatskoj tragediji 2007. godine koja je 29. siječnja zaprimljena u uredu načelnika Općine Ivanu Klarinu, koji je odluku o ovom složenom i osjetljivom pitanju prepustio Vijeću.

– Danas nakon 13 godina molimo vas da nam olakšate život bez naše djece te nam omogućite trajnu naknadu za naše voljene i neprežaljene – stoji u zamolbi članova obitelji stradalih vatrogasaca.

Vijeće nema dvojbe treba li članovima obitelji Ivice i Ante Crvelina, Marka Stančića, Josipa Lučića i Tomislava Crvelina iz općinskog proračuna svakog mjeseca isplaćivati određeni iznos novca u ime naknade za gubitak voljenih, ali odluka o visini i ostalim pitanjima oko te naknade nije donesena već na ovoj sjednici. Prema jednoglasno usvojenom prijedlogu predsjednika Vijeća Petra Jakovčeva, ona će se naći na glasovanju na nekoj od idućih, nakon što u razgovorima s članovima obitelji bude utvrđen njihov materijalni položaj i potrebe.  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here