Koronavirus odgodio humanitarni koncert OŠ “Murterski škoji”

0
1515
Izjavu je u ime murterske škole dao glazbenik i pedagog Alen Skroza (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Zbog epidemije koronavirusa odtkazan je za četvrtak najavljeni humanitarni koncert Osnovne škole “Murterski škoji”  koji je pod naslovom “Za Marijine obroke” trebao u četvrtak biti upriličen u HNK u Šibeniku.

– Dobili smo nažalost preporuku iz kazališta da naš sedmi po redu koncert “Za Marijine obroke” zbog situacije u zemlji i svijetu odgodimo – rekao je novinarima u ime organizatora Alen Skroza, pedagog murterske škole i glazbenik.

Alen Skroza izjavu je dao jutros u 10 sati ispred Press centra Hrvatskog novinarskog društva u Šibeniku (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Osnovna škola “Murterski škoji” pozvala je novinare da najavi humanitarni koncert “Za Marijine obroke” (u originalu “Mary’s meals), koji se trebao održati u HNK u Šibeniku u četvrtak, 12. ožujka u 20,00 sati.  Radi se o koncertu čija zarada ide udruzi “Mary’s meals – Zagreb”, za pomoć djeci u nerazvijenim zemljama Afrike, tj. za izgradnju školskih kuhinja i dostavu hrane, s motom “Pružimo svakom djetetu pravo na obrazovanje!”, a trebali su nastupiti Mandolinski orkesar osnovne škole iz Murtera i HKUD Tribunj, Pivači sv. Jakova, Bagatin band, klape Gimnazijalke, Oršulice i Solaris, Nera Gojanović, Gordana Pavić i Helena Bastić.

– Ovaj koncert odgađamo za bolja vremena. Upriličit ćemo ga za mjesec, dva ili tri – rekao je Skroza najavljujući da murterska škola nastavlja s organizacijom humanitarnih koncerata.

Pri otkazivanju koncerta HNK se vodio preporukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da se do daljnjega odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here