BRIŠKULA “Sruni” srušili “Most” u betinskom Teatru snova

0
2814
Rajko Bračanov i Ivica Olivari sa osvojenim trofejom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Jezersko-tišnjanska ekipa “Sruni” – Rajko Bračanov i Ivica Olivari (Bilić) – odnijela je pobjedu 23. po redu kartaškog turnira “Briškula – Betina 2020” koji se od 6. siječnja do 1. veljače održavao u betinskom restoranu “Na moru”.

– Ono što u svijetu nogometa znači Old Traford, stadion Manchester Uniteda, u kartaškom je betinski Restoran “Na moru”. Igrali smo u Teatru snova i zato nam pobjeda na ovom turniru dvostruko više vrijedi – rekao je Olivari prilikom uručenja trofeja, uz sve pohvale i zahvale Betini, ambijentu, osoblju restorana i organizatoru, udruzi “Briškula”, odnosno njenom marljivom i pedantnom predsjedniku Davoru Bosni.

Bez riječi – Ivica Olivari (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Da će dobitna kombinacija biti jezersko-tišnjanska znalo se i prije završetka, jer su se “Sruni” u finalu odmjeravali s ekipom “Most” – drugom miješanom ekipom iz Jezera i Tisnog. Ante Stegić (Cigo) i Božidar Lapov osvojili su drugo mjesto, dok su treći Murterini koji nastupaju pod imenom “Toša” – Đino Talevski, Krešimir Kovačev i Bojan Jelovčić – koji su u borbi za treće mjesto savladali također murterski “Torkul”.

Sa 26 igrača podijeljena u 23 ekipe ovogodišnji betinski kartaški turnir najveći je do sada i okupio je igrače iz sva četiri mjesta otoka. Predsjednik betinske udruge kartaša Davor Bosna naglasio je da je ovogodišnji turnir bio ujedno i najmirniji u povijesti. Kartaši su iznimno zadovoljni i svi najavljuju ponovni dolazak.

Najbolji znalci su najpažljivije promatrali finalnu partiju (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

–  Dosadašnje iskustvo je pokazalo da svi koji jednom ovdje zaigraju postaju redoviti sudionici turnira, svi koji su ove godine sudjelovali bit će automatski prijavljeni za sljedeću, 24. po redu “Briškulu” – rekao je Bosna.

Uz čestitke i zahvalu igračima na sportskom držanju te osoblju restorana na ljubaznosti i strpljenju,  Davor Bosna je ujedno zahvalio i cijeloj Betini te Općini Tisno na sve izraženijoj podršci. Donatori bez kojih “Briškule” ne bi bilo, naglasio je Bosna, su TZ Betina, Općina Tisno, Mesnica Girin, Vlatko Bosna, Staklarski obrt Nikola Bosna, BTP Betina.

Zbog više puta spominjanog sportskog držanja svih sudionika turnira, sinoć nije dodijeljena nagrada “Beštimadur godine”, a nagradu za fair play odnijela je murterska ekipa “Lako ćemo” –  Edi Turčinov i Josip Šagi.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here