VEČERAS “Barufa” u malome misu

0
2092
Tko je otac djeteta moje supuge? "Amerikanac" na probi (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Došao je dan za premijeru prve prave predstave dramske sekcije Bezdana – večeras s početkom u 19 sati u pirovačkoj kino dvorani igra komedija “Amerikanka”!

“I tako obilazim ja ovaj kraj i svratim do Pirovca. Neki jako dobar svit. Upoznao ja tamo puno ljudi. I Katu i Maru i Pavu, ali najdraži mi je bija Mate. Jedino šta puno pije. A onda, upozna me on sa Cvitom svojon izabranicom. Eee, da san ja na njegovom mistu, pija bi i više. A kad se ona Amerikanka Karolina pojavila, tek je onda nastala barufa, gora nego ona ka je aeroplan doša u naše malo misto”, isječak je iz komedije koja uzbuđuje duhove “maloga mista”.

Cvita i Amerikanka (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Igrokaza je uvijek bilo u programu svečanih božićno-novogodišnjih koncerata “Bezdana”. Tako je trebalo biti i večeras, no priča Nevenke Čubić o počecima pirovačkog turizma prerasla je igrokaz i mogla bi se, čini se, nazvati pravom amaterskom kazališnom predstavom. Amerikanka” je prvotno zamišljena kao 15-minutni skeč, no priča je iz probe u probu rasla i prerasla koncert koji je zapravo trebala tek pratiti. Zaplet oko utvrđivanja očinstva djeteta prve pirovačke turistkinje razrađivan je i širen na svakoj probi sve do danas. Predstava je pripremana iza čvrsto zatvorenih vrata, pa se ne zna o koga će se sve ova priča “oćešati”. Gledalište je nestrpljivo, tako da upravo “Amerikanka” u 19 sati otvara ovogodišnji svečani božićno-novogodišnji nastup “Bezdana”. Hvatajte mjesta!

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here