“AMERIKANKA” Pirovcu za blagdane “Bezdan” daruje kazališnu predstavu

0
2592
"Amerikanka" - generalna proba (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pod naslovom “Pirovcu za blagdane” entuzijasti okupljeni u KUU “Bezdan” i njihovi prijatelji u subotu 21. prosinca s početkom u 19 sati u pirovačkoj kino dvorani priređuju glazbeno-scenski kolaž koji će malo koga ostaviti ravnodušnim.

Riječ je o božićno-novogodišnjem koncertu, koji je po običaju najsvečaniji nastup “Bezdana” u godini, a da ovaj bude još svečaniji u subotu će u kino dvorani božićne napjeve pjevati i pirovački Pučki pjevači te đaci Osnovne škole Pirovac. No, ovaj događaj izaziva posebnu pozornost zbog premijere kazališne predstave “Amerikanka” koju za subotu priprema dramska sekcija ove kulturno-umjetničke udruge.

Sivio Tomas igra ulogu Mate, a Cvitu glumi Nevenka Čubrić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Pripremili smo vrlo raznovrstan program s mnogo vrlo vrijednih sudionika. Svi imaju mnogo toga za pokazati, tako da je najveći problem  staviti ga u predviđeni okvir od 75 do 80 minuta – kaže predsjednica “Bezdana” Anka Meić, koja očekuje da će, bez obzira na kvalitetu izvedbe pjesama i plesova, kazališna predstava biti najatraktivniji je dio programa.

Autori “Amerikanke” paze da do premijere ne kažu previše. – Riječ je o komediji, čija je radnja smještena u 60. godine i obrađuje početke turizma. Prvi pirovački turisti dolaze iz Amerike, a trudna Amerikanka i pitanje tko je otac djeteta unose nemir u naše malo misto… – sve je što otkrivaju o predstavi.

Nevenka Čubrić i Anđela Jadrić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ulogu Amerikanke igra Klaudia Morić, Amerikanac je Neven Čubrić, a Karlo Tomas je njihovo dijete. Pirovčanina Matu, njegovu ženu Cvitu i njihovo dijete glume Silvio Tomas, Nevenka Čubrić i Anđela Jadrić.

Naglašavaju da je “svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je posve slučajna”. No, tek će se u subotu u 19 sati doznati s kojim se stvarnim Pirovčanima i događajima “posve slučajno” ismijava ili šali “Amerikanka”.

Amerikanca igra Neven Čubrić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Cvita i Amerikanka (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here