Zaklada Adris nagradila izvrsnost – majstorsko violončelo za Ninu Luciju

0
1790
Nina Lucia Peina nastupila je na svečanosti Zaklade Adris u Preporodnoj dvorani HAZU (Foto: Adris)

Veliki talent i marljivost Nine Lucie Perina, višestruko nagrađivane violončelistice iz Tisnog i mlađe sestre ništa slabijeg glazbenika Antonia Davida Perine, zamijetila je i Zaklada Adris, najveća korporativna zaklada u ovom dijelu Europe.

Na svečanosti u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zaklada Adris je jučer zaključila ovogodišnji, trinaesti donacijski ciklus vrijedan tri milijuna kuna. Među najizvrsnije pojedince i projekte  koji mijenjaju Hrvatsku nabolje, Zaklada Adris je svrstala i 15-ogodišnju violončelisticu Ninu Luciju Perina, odličnu učenicu 2. srednje Glazbene škole Ivana Lukačića i Jezične gimnazije u Šibeniku. Mladoj violončelistici, iza koje je čitav niz koncerata te nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, Zaklada Adris dodijelila je vrijednu donaciju za nabavku kvalitetnog majstorskog violončela, neophodnog za daljnje napredovanje na putu kojim je krenula.

Nina Lucia Perina sa svojom mentoricom Vanjom Bošnjak i pijanisticom Gordanom Pavić (Foto: Rudinapress)

Pod mentorstvom svoje profesorice Vanje Bošnjak i uz klavirsku pratnju prof. Gordane Pavić violončelistica Nina Luicia Perina nastupom je uveličala dodjelu stipendija i donacija Zaklade Adris u Preporodnoj dvorani HAZU.

„U svojevrsnoj opreci s duhom vremena – u kojem često praznikuje beznačajnost – ustrajali smo u poticanju kulture izvrsnosti, znanja i solidarnosti u hrvatskome društvu. Zagovaramo učenje, rad i zauzetost za opće dobro.“, rekao je mr. sc. Ante Vlahović, predsjednik Uprave Adris, pozdravljajući ovogodišnje dobitnike te dodao: „Htjeli bismo da u našoj ostavštini bude pohranjeno da smo se kladili na pametnu i kreativnu Hrvatsku. Na budućnost! Da naši ljudi, sa svojim identitetom, budu prepoznati – u ipak „europskoj sudbini“.

Više Zakladi Adris i dodjeli pročitajte na stranicama Adrisa POVEZNICA – ADRIS.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here