KUD KOLEDIŠĆE Priznanje među najboljima u domovini i dijaspori

0
1398
KUD Koledišće u Njemačkoj (Foto: KUD Koledišće/ Dražen Cindrić)

Folkloraši KUD-a Koledišće u Jezera su donijeli još jedno vrijedno priznanje – na Međunarodnom folklornom festivalu “Čuvari hrvatske etno baštine” u njemačkom Filderstadtu osvojili su drugo mjesto u kategoriji folklornih sastava iz domovine.

Međunarodni folklorni festival Čuvari hrvatske etno baštine održao se po 7. put 19. studenoga u Filderstadtu pod pokroviteljstvom Hrvatske matice iseljenike. Cilj manifestacije je povezivanje hrvatskih folklornih društava u iseljeništvu s društvima iz domovine kako bi se kroz očuvanje hrvatske tradicijske kulture jačao kulturni identitet Hrvata izvan RH te promovirala ljepota i bogatstvo naše folklorne baštine.


Ove godine odazvalo se 18. folklornih i tamburaških amaterskih ansambala iz Njemačke, Švicarske, BiH i Hrvatske.  Desetominutnim programom jezerskih pjesama i plesova u koreografiji Nenada Milina pod nazivom „Mladost lipa zabalat će moći – od kola do promenade“ osvojili su drugo mjesto u kategoriji folklornih sastava u domovini, a članica KUD-a Koledišće Bernarda Klarin ponijela je titulu najljepše djevojke u narodnoj nošnji.

Pobjednici:

Kategorija FS iz iseljeništva: FD Ruža, Filderstadt, prvo mjesto; FS Dijaskorak, Offenbach, drugo mjesto; HKUD Kolovrat, Luzern, treće mjesto.
Kategorija FS iz domovine: KUD Lovro Ježek, Marija Bistrica, prvi, KUD Koledišće, Jezera, drugi, KUD Magdalena, Donja Kupčina, treći.
Kategorija izvorni folklor: KUD Dangubica, Kuterevo, prvo mjesto; KUD Salinovec, drugo mjesto; KUD Ždala, treće mjesto.
Publika je prvo mjesto dala KUD-u Branimir iz Benkovca koji su se predstavili napjevima Bukovice i Ravnih kotara i benkovačkim kolom (MOJA DOMOVINA).

Dvije nagrade na folklornom festivalu čuvara etno baštine Filderstadt, Njemačka

KUD Koledišće nastupalo je na…

Objavljuje KUD Koledišće JezeraPonedjeljak, 21. listopada 2019.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here