Tisno večeras postaje središte europskog knjižničarstva

0
1258

Izložbom koju u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno u 19 sati otvara češka knjižničarska delegacija te Icebrak radionicom u hotelu Borovnik počinje trodnevna konferencija „Bridges connecting libraries“.

Samo pet godina nakon što je ponovno otvorena, Narodna knjižnica i čitaonica Tisno se pokazuje dostojnom svoje duge i svijetle tradicije kojom se volimo dičiti – u Mjesecu hrvatske knjige u Tisnom se na konferencji „Bridges connecting libraries“ okupljaju knjižničari iz 12 europskih zemalja.

Općina Tisno članica je Europske zajednice ruralnih općina, a ideja Andree Vlaić o okupljanju i suradnji europskih knjižničara predstavljena je i prihvaćena na glavnom godišnjem sastanku zajednice koji je u srpnju ove godine održan u Estoniji.

– Svaka od 28 općina iz 28 članica EU koje okuplja Europska zajednica ruralnih općina nema svoju knjižnicu, no na ovu inicijalnu konferenciju u Tisnom odazvali su se knjižničari iz čak 12 država – otkriva nam pokretačica knjižničarskog okupljanja.

Na njen poziv u Tisno stižu po dva knjižničara iz Švedske, Irske, Belgije, Francuske, Mađarske, Rumunjske, Malte, Češke, Italije, Estonije, Poljske i Nizozemske.  Cilj je pokazati što i kako radi jedna mala knjižnica u Hrvatskoj, razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse te kroz Europsku zajednicu ruralnih općina još više povezati male knjižnice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here