MURTER Premijera ekološke predstave “Pobuna morskih plodova”

0
1510

Murterska dvorana Žut u nedjelju s početkom u 18 sati bit će domaćin premijerne izvedbe predstave „Pobuna morskih plodova“ u produkciji Kazališta “Virko”.

Scenarij i režiju predstave s ekološkom porukom potpisuje šibenski dramski umjetnik i voditelj kazališta “Virko” Sergej Mioč, koji je osmišljavanjem i realizacijom “Noći rimskog Colentuma” i niza drugih projekata posljednjih godina vrlo aktivan i u Murteru.  Desetak «Virkovih» glumaca murterskoj publici predstavit će se komedijom, na kojoj će kroz humorističan i neformalan način educirati o problemima ribljih resursa i zagađenju mora te kako aktivno doprinijeti očuvanju okoliša. Vrlo ozbiljnu tematiku “Virko” obrađuje lepršavo, na sebi svojstven način, tako da ona u “Pobuni morskih plodova” postaje zanimljiva i zabavna za malu i veliku publiku.
Predstava će se održati u nedjelju, 13.listopada 2019.godine s početkom u 18.00 sati u kino dvorani „Žut“, a ulaz je slobodan.
Predstava je osmišljena u sklopu projekta „SEA – stainability – obrazovanje za održivi razvoj ribarstva i gastronomije“ kojeg provodi LAGUR Galeb u partnerstvu s udrugom Argonauta, Turističko-ugostiteljskom školom Šibenik te Institutom za oceanografiju i ribarstvo Split (IZOR). Projekt SEA-stainability sufinanciran je od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Hrvatsko-švicarskog programa suradnje. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here