SAN GENERACIJA U Pirovcu započela gradnja novog dječjeg vrtića

0
2776
Mala svečanost otvorenja radova na novom vrtiću (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Pirovcu je danas započela gradnja nove zgrade Dječjeg vrtića “Mendula” – umjesto klasičnog kamena temeljca vrtićka djeca su ispod prve lopate betona ubacila mjedenu vremensku kapsulu sa svojim crtežima.

– Projekt novog vrtića više je od samih novih zidova i veće površine. On je doslovno temelj jednog novog, uređenog i prosperitetnog Pirovca, u kojem mladi imaju posao, a njihova djeca vrhunski predškolski standard, poput onog što ga imaju djeca u Beču ili Bruxsellesu – rekao je načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam, kojem je pripala čast baciti prvu lopatu betona.

U vremenskoj kapsuli su crteži pirovačkih mališana (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Gulam je ovom prilikom zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta, od 2016. kada je započela izrada projektne dokumentacije sve do sada, kada radnici tvrtke Agrad d.o.o. počinju s građevinskim radovima.  Općina Pirovac posebnu pozornost posvećuje mladima i djeci, kaže Gulam, pa je samo ove godine u demografske mjere, gradnju novog vrtića i unaprjeđenje standarda u postojećem, što se također radi europskim novcem, uloženo čak 10 milijuna kuna – iznos koji ne mogu osigurati ni puno veća mjesta od Pirovca.

– Ponosan sam biti dio ekipe koja ostvaruje san generacija Pirovčanki i Pirovčana o novom vrtiću s jaslicama – rekao je Gulam i zaželio da vrtić vrlo skoro postane premalen.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here