Streetball “3 na 3” – U Betini najbolje “Pričalice”, “Prinčipese” i “Genijalke”

0
2188
Neizvjesni ogled (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Preko 50 djece podijeljene u 14 ekipa i tri kategorije odigralo je u subotu na novouređenom igralištu pred školom lijep turnir Streetball “3 na 3” Betina 2019.

Najmlađa skupina (2010. godište i mlađe) donijela je vrlo neizvjesne utakmice sve dok u posljednjoj, finalnoj utakmici, ekipa “Pričalice” nije odnijela zasluženu pobjedu u utakmici s “Najskošarkašicama”. Katarina Turčinov, Gabrijela Rameša i Gabrijela Lončarević nadjačale su Zaru Kurkut, Panni Merk i Juditu Juragu rezultatom 2:1 i proslavile prvo mjesto.
U susretu za treće mjesto, “Plave grožđice”  (Tina Jakovčev, Laura Bašić i Bruna Bilić) su bile bolje od ekipe “Maja & 2 mušketira” (Luka Cvitan, Šime Rameša i Maja Čubrić) rezultatom 4:2.

Foto: Rudinapress/H. Pavić

Nagradu za najkorisnijeg igrača u ovoj kategoriji dobila je Zara Kurkut.
Najmlađa skupina imala je i natjecanje u slobodnim bacanjima, a Zara Kurkut je i tu bila najuspješnija.
U srednjoj kategoriji (djeca rođena 2008. i mlađe), bilo je šest ekipa podijeljenih u dvije skupine, a nakon svih utakmica najbolja je bila ekipa “Prinčipese” u sastavu Greta Kurkut, Tina Jakovčev, Kjara Lošić i Gabrijela Rameša.
Drugo mjesto osvojila je ekipa “Uvijek prvi” u sastavu Marko Mihić, Šime Rameša, Ana Skračić i Paula Pirjak, dok su treći bili gosti iz Šibenika, ekipa Josip Slamić Primo u sastavu Dino Petrović, Ivano Ercegović i Valentin Grubešić.
Uz još dvije ekipe iz našeg kluba, u ovoj kategoriji nastupila je i ekipa ŽKK DOŠK iz Drniša koje su podijelile nagrade od 4.-6. mjesta.
U najstarijoj skupini (2006. i mlađe) je bilo najneizvjesnije. Cure iz KK Otok Murter htjele su se pokazati pred domaćom publikom i nisu razočarale.
Bilo je borbenosti, duela, prelijepih pogodaka, akcija, trica, svega što košarku čini lijepom igrom.

Šampioni (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Nakon šest međusobnih susreta, slavile su “Genijalke” u sastavu Felina Zasanski, Hana Kurkut, Leonarda Donđivić i Hana Slavica, drugoplasirane su bile cure iz ekipe “Samo nek je veselo” u sastavu Gracija Bašić, Manuela Ježina, Gabrijela Belamarić i Petra Kapov, dok su trećeplasiran bili “Ma turpije” u sastavu Bruna Turčinov, Paula Pirjak, Leonarda Jelić i Marko Mihić.
Iako posljednji, ništa nisu zaostajali kvalitetom i igrom za ostalima, ekipa “Sikire” u sastavu Enia Turčinov, Ida Ježina, Greta Kurkut i Tonka Jakovčev.
Na kraju, sva djeca su dobila poneki poklon, majicu, slatkiš pehar ili medalju, a KK Otok Murter na tome zahvaljuje svim sponzorima i prijateljima kluba koji su pomogli organizaciju turnira: Općini Tisno, TZ Betina, Djelo d.o.o, DVD Tisno, kao i svim roditeljima i posjetiteljima turnira koji su ga nesebično podržali.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here